Biografie Lake Of TearsLake Of Tears

Genuri muzicale:
GothicSymphonicDoom

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  HIM  Within Temptation  Dimmu Borgir

Trupa suedeza Lake Of Tears a luat fiinta in anul 1994 in orasul Boras, avandu-i in componenta pe Daniel Brennare, Jonas Eriksson, Mikael Larsson si Johan Oudhuis.
Albumul lor de debut s-a intitulat Greater Art, fiind lansat la casa de discuri Black Mark. Stilistic, albumul se incadreaza in genul doom metal, potrivit criticilor lipsindu-i insa originalitatea si slefuirea finala.
Atat criticii cat si publicul iubitor de metal este cucerit de cel de-al doilea album Lake Of Tears, Headstones, aparut in 2005. Stilul trupei suedeze este mult mai rafinat decat pe materialul de debut, riff-urile specifice doom metalului sunt prelucrate in asa fel incat capata un sound propriu, mai melodic si melancolic decat formatiile clasice de doom metal.
Anul 1997 aduce cel mai popular material semnat Lake Of Tears pana in prezent, A Crimson Cosmos. Din punct de vedere strict muzical, albumul este ca o renastere a formatiei, fiind extrem de hipnotic si melodic in aceeasi masura. Versurile trateaza teme de inspiratie fantastica, directie lirica care se intrevedea si pe albumul precedent. Piesa self-titled are influente desprinse din muzica celor de la Pink Floyd, in timp ce melodii precum Lady Rosenred si Raistlin and the Rose sunt caracteristice folclorului fantastic.
Dupa aparitia acestui album, chitaristul Jonas Eriksson este inlocuit de Ulrik Lindblom, care in 1999 paraseste la randul lui trupa, locul sau fiind luat de Magnus Sahlgren.
Forever Autumn din 1999 este un album introspectiv si meditativ, cu atmosfera intregita de clapele lui Christian Saarinen. Dupa lansarea acestui album, Brennare si Sahlgren raman singuri in trupa si intra in studio pentru a inregistra The Neonai, un album considerat ca inscriindu-se in termenii rock-ului clasical.
In 2003 formatia se reuneste si incepe s acompuna, un nou album fiind fiind lansat in 2004, Black Brick Road.
Pe 26 aprilie 2007 apare cel de-al saptelea material de studio Lake Of Tears, Moons and Mushrooms. Albumul aduce mai mult eriffuri de chitara, care sunt de asta data si mai heavy decat pe materialele precedente. Spre deosebire de acestea, Moons and Mushrooms nu a fost produs mai intai pe computer, ci direct in studioul de inregistrari.

Stil: doom/gothic/progressive metal

Componenta:
Daniel Brennare - voce, chitara
Mikael Larsson - bass
Johan Oudhuis - baterie
Magnus Sahlgren - chitara

Discografie:
Greater Art (1994)
Headstones (1995)
A Crimson Cosmos (1997)
Forever Autumn (1999)
The Neonai (2002)
Black Brick Road (2004)
Moons and Mushrooms (2007)
LAKE OF TEARS
www.lakeoftears.net
www.myspace.com/thelakeoftears