Duo Robert Plant si Alison Krauss

de Morrison

Duo Robert Plant si Alison Krauss
Robert Plant si Alison Kraus, doi cantareti ce vin din zone total diferite ale muzicii, au anuntat lansarea unui album nou - `Raising Sand`, material ce ii surprinde pe cei doi colaborand si cu producatorul laureat Grammy T Bone Burnett.

Plant, un adevarat semi-zeu al scenei rock din anii `70 alaturi de Led Zeppelin, s-a clasat alaturi de fostii sai colegii pe locul 4 in topul celor mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor (doar Beatles, Elvis Presley si Garth Brooks au cunoscut vanzari mai mari de cele 109, 5 milioane de discuri atat cat au realizat Led Zeppelin).

Pe de alta parte, Alison Krauss a castigat nu mai putin de 20 de premii Grammy mai mult decat orice alta femeie-artist,iar vocea sa a retrezit interesul publicului pentru muzica bluegrass, pe coloana sonora a unor filme precum `Cold Mountain` sau `O Brother, Where Art Thou`.

`Raising Sand` va cuprinde piese apartinand unor compozitori precum Tom Waits, Townes Van Zandt, Gene Clark, Doc Watson sau Little Milton Campbel. Deasemenea, va mai fi inclus si un cantec compus de Plant alaturi de Jimmy Page - `Please Read the Letter` si care apare si pe albumul lor din 1998 - `Walking Into Clarksdale`.

Un purtator de cuvant al casei de discuri Rounder Records, sub care va fi emis LP-ul, a mentionat ca albumul va fi lansat in State pe 23 octombrie si va avea drept invitati muzicieni precum chitaristii Marc Ribot si Norman Blake (June Carter, Bob Dylan, Johnny Cash sau Joan Baez), multi-instrumentalistul Mike Seeger, tobosarul Jay Bellerose si basistul Dennis Crouch.

Bestmusic


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook