Led Zeppelin ar fi putut canta in fata a 1 milion de oameni

de Morrison

Led Zeppelin ar fi putut canta in fata a 1 milion de oameni
Concertul Led Zeppelin de aseara de pe Arena O2 s-ar fi putut bucura de prezenta a peste 1 milion de persoane. Totusi doar 20.000 au fost prezenti. Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones au fost insotiti pe scena de catre Jason Bonham, fiul raposatului tobosar al trupei, John Bonham. Unul dintre fani a declarat ca nu a putut sa doarma 4 zile inainte de concert si sentimentul pe care l-a resimtit a fost asemanator cu cel al Craciunului.

50 de poze de calitate de la concert gasiti aici.


GettyImages

Concertul a fost deschis de o serie de filmari de arhiva despre impactul pe care Led Zeppelin si The Beatles l-au avut asupra muzicii, urmate apoi de un show fantastic de lumini. Organizatorul Harvey Goldsmith a declarat ca aceasta reuniune a generat cel mai mare interes dintre toate evenimentele organizate de dansul. Printre altele enumeram Live Aid si Live 8.Robert Plant a demonstrat pe piesa Ramble On ca inca poseda trade-marku-ul vocii sale legendare, spulberand astfel toate barfele. Page si-a strunit chitara ca pe vremuri aratand celor 1 milion de fani ca un artist bun ramane asa pana la ultimul riff. Fiul legendarului tobosar Bonham, la 41 de ani, adica mai mult decat avea tatal sau cand a murit in 1980, a facut un adevarat show pe scena. A cantat fara gres si a demonstrat la randul sau ca e demn de aceasta reuniune legendara.Dupa "The Song Remains the Same" Plant a tipat catre tobe: "Jason Bonham, drums! Come on!". Setlistul a fost variat si plin de surprize pentru ca s-a cantat de la "No Quarter" pana la "Trampled Under Foot" in show-ul de peste doua ore imbogatit de piesele de la bis, "Whole Lotta Love" si "Rock and Roll".

Led Zeppelin ar fi putut canta in fata a 1 milion de oameniO premiera avut loc aseara: piesa "For YOur Life" a fost cantata live pentru prima oara. "Stairway to Heaven", cumva trade-mark-ul trupei, a adus ceva now intr-un show Led Zeppelin: clasicele brichete din aer au fost pe alocuri inlocuite de telefoane si camere digitale.

Desi se simtea varsta in vocea lui Plant, acesta s-a descurcat de minune... Fanii spera sa-i revada din nou, curand...

Concertul de aseara a fost primul set al trupei din 1980 incoace.

Associated Press

Filmari de la concertul de aseara pot fi urmarite aici: Filmari Led Zeppelin 2007Setlist-ul a fost:

01. Good Times, Bad Times
02. Ramble On
03. Black Dog
04. In My Time Of Dying
05. For Your Life
06. Trampled Under Foot
07. Nobody's Fault But Mine
08. No Quarter
09. Since I've Been Loving You
10. Dazed and Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains the Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir

Bis:

15. Whole Lotta Love
16. Rock and Roll

METALHEAD.ro


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook