Se implinesc 44 de ani de la lansarea albumului Led Zeppelin II

de Florin Gheorghe

Se implinesc 44 de ani de la lansarea albumului Led Zeppelin II


Lansat la data de 22 Octombrie 1969 de catre casa de discuri Atlantic Records, inregistrat in U.K si U.S (in perioada Ianuarie-August), avandu-l ca producator pe Jimi Page, acest al doilea produs este ca o continuare a ideilor primului album atat muzical, cat si liric.

Evident, aceasta continuare este diferita din punct de vedere instrumental (genul "Rock" fiind mai accentuat) si nu la fel de Folk precum precedentul, dar "atmosferic" imbinand aceeasi de Folk, Blues si Rock pur. Este albumul care, la nici o luna de la lansare, este premiat de 12 (doisprezece) ori cu "platina" de catre Recording Industry Association of America, iar graficianul "vinovat" de mapa discului, David Juniper, a fost propus pentru Grammy Award for Best Recording Package.

Este prisos insirarea tracklist-ului motiv pentru care, mai jos, aveti de urmarit un mesaj de pe legendarul album Led Zeppelin II:Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook