Preselectia Semenic Fest 2011: O seara cu multa muzica

de George Lazar

Preselectia Semenic Fest 2011: O seara cu multa muzica


Aseara a avut loc in Club A preselectia ce urma sa duca trei newcomers la festivalul Semenic Fest 2011, Garana. Asadar, 8 trupe urmau sa isi joace sansa de a se afirma la un festival important si de a mai castiga, de ce nu, cativa fani.

Seara a inceput cu 20 de minute inainte de ora 20:00, cand oamenii incepeau sa apara si, ciudat, minorii nu mai erau blocati. Clubul afisa o fata total diferita de cea de acum o saptamana si primesc din partea mea toate multumirile. La ora 20:00 se afla si neoficial faptul ca trupa Not That Kind a renuntat la prestatia din aceasta seara, din motive pe care pot dar nu vreau sa le public. Este vorba de un motiv serios si doresc trupei tot binele din lume.

Prima trupa deja facea ultimele probe, niste tineri care pareau inainte de a canta o trupa de “geeks” in toata regula. Asta a fost o prima impresie, pastrata pentru doar cateva minute. Show-ul a inceput, cea mai tanara trupa intra pe scena: Sketch. “Nightmare” este piesa de deschidere, entuziasmul nu apare in public dar ce canta baietii suna foarte bine! Juriul spunea la sfarsit ca bateristul mai are mult de lucrat. Din contra, mie mi s-a parut cel mai talentat baterist din toata seara, si unul foarte rapid. Baietii continua cu “Walk away”, “Lucid dreamer” si “Pinned down”. Pe toate durata prestatiei au iesit in evidenta cu o voce foarte buna, un chitarist care stia clar ce poate si a dat probabil tot ce avea mai bun.Pe scena au urmat Aeon Blank, trupa care, din pacate, nu a reusit sa ma impresioneze. Este mult de lucrat la voce si la instrumental. Au inceput cu “End of the world”, urmand “Of gravity and passion”, “Kong”(singura piesa care mi-a placut, baietii ar face bine sa scoata mai multe ca aceasta), “God is on the other side” si “Late autumn”. Urmariti “Kong” mai jos:In aplauzele publicului urca pe scena Lefters, trupa de la care cei mai multi stiau deja ce sa astepte. Baietii nu au dezamagit asteptarile fanilor extaziati (in cel mai adevarat mod), au reusit o prestatie excelenta, voce foarte buna, tobe foarte bune, chitara solo foarte buna, chitara ritm foarte buna, bas foarte bun. Un ansamblu perfect, setlist-ul abordat fiind: “5(intro)”, “Rockstar”, “City of evil”, “Dog s**t town” si “Ugly face”. Nu am filmat absolut nimic la baieti, aveam deja in repertoriul video aceste piese(cu exceptia “5”). Am preferat in schimb sa “facem haos!”, pogo, wall of death si toate cele.

In urma unei prestatii excelente nu ar fi putut urma decat o alta prestatie excelenta. Fara Vise urca pe scena in aplauzele publicului si deschid concertul cu “Shooting star”, o melodie care defineste stilul lor de viata. Profesionalismul se face simtit, voce excelenta, tobe la inaltimea asteptarilor. Urmeaza momentul clapelor, sau mai exact, al tambalului. Impresionand publicul prin intro-ul de la “Vorbe-n vant”, Fara Vise isi continua prestatia foarte buna cu “Nu cauta iubirea” si mult-asteptata “Cimitir de amintiri”. Fara Vise este un ansamblu instrumental foarte reusit, profesionalismul si varsta unora dintre membrii trupei aratandu-si adevarata fata. Urmareste mai jos “Shooting Star”:Pe scena urmeaza White Ash, trupa care nu a reusit din pacate sa colaboreze cu publicul cum ar fi trebuit. Mie unul mi s-au parut buni, meritau mai multa apreciere din partea publicului. S-a simtit nevoia de colaborare inainte de “Sase sase”, cand solistul era putin nervos. Tot el mi-a povestit la final cum a vazut barmanul clubului iesind in fata sa vada trupa, asa ca are un motiv sa fie fericit. Setlist White Ash: “Up in the sky”, “Avem idei”, “Speak with me”(nu s-a intamplat, din pacate), “Sase sase” si “Discovery planet”. Urmareste “Avem idei” mai jos:Trupa Verde urca pe scena pentru a canta un setlist exclusiv in limba romana, singura trupa cu aceasta abordare. O abordare benefica, versificatia pieselor este foarte buna, vocea mi-a placut foarte mult. Setlist-ul a fost urmatorul: “Toamna”, “Un moment, va rog”, “Morala”, “Nu-mi cere”. Ca si alte trupe, baietii ar mai fi vrut sa cante, doar ca exista o limita de timp care trebuia respectata. S-au descurcat bine pe scena si in public, avand un impact putin mai mare decat trupa precedenta. Urmareste “Morala” mai jos:Trupa care a inchis seara a fost Ender, veniti si cu o surpriza: prima prezenta feminina intr-o trupa din cadrul festivalului! Vocalista trupei, Iulia, a atras cateva priviri prin vocea placuta(cu cateva mici scapari). Trupa infiintata de doar 5 luni, Ender dovedesc ca au acumulat totusi destul de mult in acest timp si reusesc un setlist bun. “Walking around”, “Take control”, “Unbreakable romance” si “Oglinda” sunt piesele alese pentru seara trecuta, care urma sa se incheie cu anuntarea celor 3 trupe castigatoare. Urmareste mai jos “Walking around”:10 minute mai tarziu, juriul urca pe scena pentru momentul mult asteptat. Dup ace descriu activitatea fiecarei trupe in detaliu(din punctul lor de vedere), cei 3 anunta trupele castigatoare. Sketch este primul nume strigat, si ii pot vedea pe Daniel(voce-chitara ritm) si Alexandru(bas) bucurandu-se ca niste copii la doar cativa metri de mine. A doua trupa este Fara Vise, profesionalismul facandu-si loc printre celelalte trupe. A 3-a trupa nici nu a trebuit anuntata, publicul reusind sa faca asta de unul singur: Lefters se aude din toate colturile Club A, exact ca la o campanie politica, spunea unul din membrii juriului.

Seara de 22 iunie a fost una placuta si, cu multa muzica buna, multi oameni care asculta aceasta muzica buna si multa seriozitate din partea Club A. Cum data trecuta condamnam modul urat in care au fost lasati afara unii din fani, acum nu pot decat sa felicit clubul pentru organizarea evenimentului. Felicitari trupelor, toti au fost de la buni la foarte buni si au oferit inca o seara minunata fanilor muzicii rock.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook