Biografie LegionLegion

Genuri muzicale:
Hardcore

Trupe similare:
Truda  Altar  Dirty Shirt  Paradox Romania  DODIEZ  Dir En Grey  Psychogod

Formatia LEGION s-a infiintat in 1994 in orasul Seini din nord-vestul Romaniei. Prima componenta a inclus:

Stauder Rudolf - voce
Tarta Ciprian - tobe
Ullmann Otto - chitara
Szollosy Csaba - bass

La inceput, Legion aborda un Power-Hardcore cu diferite influente, stil care s-a modificat putin odata cu trecerea timpului. In primii trei ani de activitate, formatia inregistreaza patru casete demo:

Lista Neagra - 1995 -7 piese
Rezista
-1996 -7 piese
Legion Live
- 1997 - 6 piese
Legion 3
- 1997 - 7 piese

In acest interval de timp, formatia are o activitate concertistica destul de bogata, participand la toate festivalurile de gen din tara care erau populare la vremea respectiva (festivale-concurs).

In 1998 are loc prima modificare de componenta. Ciprian Tarta fiind inlocuit de Cosmin Cadar (ex-Protest) pe postul de baterist.

In anul 1999, Legion inregistreaza primul album oficial, intitulat Marfa si distribuit sub licenta ProMusic Prod. din Cluj-Napoca. La vremea respectiva, Marfa a fost considerat cel mai bun material de power-hardcore din Romania. Lansarea albumului a fost urmata si de un mini-turneu de promovare (in acel moment fiind ceva nou in aria metal underground din Romania).

Dupa o serie de concerte, trupa intra intr-o acuta criza de bateristi datorita plecarii lui Cosmin, aceasta situatie provocand o serie de schimbari temporare pe acest post. In 2005, Cosmin revine in trupa, acest moment insemnand si inceputul perioadei de pregatiri pentru un nou material discografic. Acest lucru se concretizeaza in 2008 cand este inregistrat al doilea album, intitulat Black underground. Albumul a fost inregistrat la studioul Denever din Szolnok (Ungaria), si este primul material discografic al formatiei in limba engleza.

In perioada 2005-2008, Legion a dat mai multe concerte si a participat la mai multe festivaluri nationale (doua editii ale Samfest, unde a deschis pentru Crematory in 2007 si Rotting Christ in 2008) si internationale (doua editii ale festivalului East-West Fest care se tine la Seini si Lille). La inceputul anului 2009, formatia a semnat un contract cu casa de discuri Hammer Music/Nail Rec. din Ungaria, care va edita albumul.

Cu albumul Black Underground, primul material discografic dupa o pauza de zece ani, Legion incearca sa revina in prim-planul scenei underground din Romania si sa isi faca un nume in undergroundul european.

Componenta LEGION in 2009:

Stauder Rudolf - voce
Otto Ullmann - chitara
Csaba Szollosy - bass
Cosmin Cadar - tobe