Lights Out! - Downcast videoclip


Dupa un amplu turneu care a inclus locatii atat din tara, cat si din Ungaria, Cehia si Slovacia, turneu ce se apropie de final, Lights Out! lanseaza un videoclip luminos, de vara: o varianta surprinzatoare a piesei „Downcast”, interpretata alaturi de cvartetul de viori clujean Nuages Quartet.

Una dintre cele mai apreciate tinere formatii indie de pe scena muzicala romaneasca, trupa Lights Out! a lansat online un videoclip inedit la piesa „Downcast”, cel mai recent single al formatiei. Un videoclip complet live, acesta surprinde prin felul in care s-a abordat piesa originala (lansata in aprilie 2013): pentru realizarea acestuia, Lights Out! au colaborat cu cvartetul de viori clujean Nuages Quartet.

Filmat in primavara, intr-un complex industrial semiabandonat din Cluj-Napoca, videoclipul e un experiment pur: melanj intre modern si clasic, intre natural, salbatic, pe de o parte, si riguros, atent calibrat, pe de alta, intre filosofii si abordari muzicale practic diametral opuse, videoclipul clujenilor demonstreaza ca exista, cu toate acestea, un vast teritoriu comun intre muzica clasica si cea indie rock care merita explorat.

Vorbind despre filmarile la videoclip si despre colaborarea surprinzatoare dintre o trupa eminamente indie si un cvartet de viori, Oana Pop (tobe, Lights Out!) marturiseste: „Privind in urma, imi imaginez cum ca toata fabrica aia semi-abandonata i-a crescut copaci i ierburi printre betoane doar ca sa vina odata cineva cu viori sa cante intre ziduri. Si da, soarele care apune fix printre depozite e opera unui arhitect awesome!”

Bianca Comsa (viola, Nuages Quartet) o completeaza: „O zi minunata din toate punctele de vedere! Compania placuta, vremea buna si locatia inedita au facut ca intalnirea cvartetului nostru cu Lights Out! sa fie una de succes. Nu am simtit nici o clipa ca muncim sau ca ne e greu, totul a mers de la sine pentru ca totul a fost facut cu drag. Asa proiecte sa tot avem!”

Teodora Retegan (voce & clape, Lights Out!) adauga: „A fost o experienta surprinzatoare, inedita care a ajuns sa imi placa pe parcurs mai mult decat credeam. A fost interesant pentru ca noi habar nu avem (sau cel putin eu) ce note cantam, iar fetele de la Nuages stiau exact ce se intampla in fiecare moment, fiecare nota. Am fost putin intimidata la inceput, sa fiu sincera,  dar pana la final am reusit sa combinam experientele si sa transmitem un sentiment comun.”

Roxana Tuta (vioara, Nuages Quartet) mai ca nu o contrazice: „Norocul a fost de partea noastra, vremea fiind extraordinar de frumoasa, iar ceea ce mi-a placut foarte mult a fost locatia.” Andrada Codorean (vioara, Nuages Quartet) vine in complinire: „Colaborarea cu Lights Out! - o experienta tare frumoasa si pe sufletul meu. Zilele in care s-a pus la cale proiectul nostru au fost unele pline de inspiratie si idei bune, astfel incat acest clip a redat mai mult decat perfect starea pe care am avut-o cu totii in ziua filmarilor. Acesti copii imi sunt tare dragi si sunt convinsa ca vom avea alte colaborari si mai interesante pe viitor, in aceasta formula.”


Andrei Bobis (chitara & chitara bas, Lights Out!) conchide: „Cat de frumos poate fi un complex industrial? Ei bine, cam atat de frumos! Carbochim [locatia unde a fost filmat videoclipul] e casuta Lights Out! si, dupa experimentul cu Nuages Quartet, probabil ca, cel putin in capul meu, cea mai edificatoare imagine pentru primavara va fi pentru ceva vreme utilajul acela cu flori intepenite in petele de rugina. ”

Videoclipul la „Downcast”, in varianta sa interpretata cu cvartet de viori, a fost filmat si montat de catre artistul vizual Sebastian Florea, absolvent al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca. Inregistrarea audio a fost realizata cu sprijinul Electron Labs. Adaptarea piesei originale pentru cvartet de viori a fost realizata de Cristian Stegerean.

Single-ul la „Downcast”, care include piesa originala, in varianta de studio, precum si 2 remixuri, poate fi gasit spre download aici.

Pentru Lights Out!, sezonul primavara-vara se va incheia cu o serie de concerte la cele mai importante festivaluri romanesti: Poiana Urbana (18 iulie), Peninsula/Félsziget (19 iulie), Padina Fest (31 iulie) si ARTmania Festival (8 august).