Cronica Limbonic Art - Legacy of Evil

de Morrison

Cronica Limbonic Art - Legacy of Evil

Iata ca dupa o pauza de aproximativ trei ani, norvegienii LIMBONIC ART nu doar se intorc, dar o fac cu un album dupa parerea multora exceptional, un album destul de diferit de stilul celor precedente.

Limbonic Art reduc mult numarul pasajelor simfonice cu care isi obisnuisera ascultatorii pe albume ca Moon in the Scorpio si In Abhorrence Dementia, pe care le imbinau cu riff-uri agresive si voce scream, aducand in 2007 in prim plan un material cu mult mai agresiv fata de cele mentionate mai sus. Rapiditatea este caracteristica dominanta a albumului Legacy Of Evil, precum si voce mai aspra.


Limbonic Art - Legacy of Evil


Vocea lui Daemon nu se mai pliaza pasajelor simfonice, ci devine mai raw, potrivita de altfel actualului stil Limbonic Art, in care riff-urile sunt agresive, rapide si taioase iar tobele au blasturile specifice black metalului norvegian.

Dupa doua piese furtunoase, rapide, puternice, debordand de furie, A Cosmic Funeral Of Memories si A Void Of Lifeless Dreams, urmeaza un piesa cu un tempo ceva mai putin rapid, Grace By Torments, in care maniera de interpretare vocala se schimba oarecum, screamul este mai putin accentuat lasand loc unei voci apasatoare, care pe alocuri aproape ca recita

versurile

.

Dupa Grace By Torments vine din nou furtuna, sub numele de Infernal Phantom Kingdom, de aceasta data. Vocea explodeaza pur si simplu, laolalta cu tobele infernale si cele doua chitari. Piesa aduce pe alocuri a Gorgoroth, Cirith Gorgor, Enthroned, sau chiar Marduk, ati prins ideea...

Inca o data, vocea solistului se evidentiaza prin forta cu care poate duce tipetele agresive cu aceeasi intensitate pe tot parcursul unei piese, care nu este tocmai scurta. La fel de rapid izbucneste si piesa self-titled, intreg albumul putand fi de altfel cel mai bine caracterizat ca o erupere de agresivitate si ura nedisimulata. Pe Legacy Of Evil, piesa ce poarta titlul albumului, se mai pot intalni si cateva elemente orchestrale, in pauza dintre blasturi si screamuri.


Limbonic Art - Legacy of Evil


Lycanthropic Tales este piesa care a putut fi ascultata ca un preview al albumului Legacy Of Evilo piesa ce incepe cu un pasaj simfonic, intrand imediat insa vocea raw, urmata la refren de o a doua voce, semi-clean, incercand la un moment dat si un growl. Acelasi tempo rapid si tobe la inaltime. Limbonic Art isi pastreza elementul simfonic in final si pe acest album, doar ca este exprimat sub o alta forma, cu un sound mult mai agresiv decat cel al formatiilor 'clasice' de black simfonic.

Lycanthropic Tales este o melodie foarte expresiva, si probabil acest lucru conteaza cel mai mult. Fundalul sau este asigurat de diferite urlete, probabil de lupi, daca tinem cont de titlul acesteia, care contureaza o atmosfera intunecata si infricosatoare.

Alta piesa expresiva este Nebulous Dawn, din nou se remarca tobele. Refrenul are un pasaj interesant de voce spoken, clean, urmata apoi de tipete inalte si riff-uri ucigatoare.

Seven Doors Of Death este interpretata in stilul Keep Of Kalessin de pe Armada, cu voce clean intercalata tipetelor predominante si riff-urilor ultrarapide. Melodia se incheie in forta, dupa sapte minute de dezlantuire diabolica.

Twilight Omen este diferita de restul albumului, melodia incepe cu un pasaj destul de lung realizat din clape, acompaniat de voce clean, chitarile intrand in peisaj abia dupa aproape trei minute.


Limbonic Art - Legacy of Evil


Unleashed From Hell incheie albumul in aceeasi maniera agresiva in care acesta a decurs, titlul fiind foarte potrivit pentru o scurta caracterizare a soundului de pe Legacy Of Evil. Neasteptat de agresiv, albumul celor de la Limbonic Art construieste totusi o atmosfera specifica black metalului norvegian tocmai prin lipsa de artificii inutile.


LIMBONIC ART
www.myspace.com/limbonicart

Cristina
Nota: 9.3/10

Tracklist:

1.A Cosmic Funeral Of Memories
2.A Void Of Lifeless Dreams
3.Grace By Torments
4.Infernal Phantom Kingdom
5.Legacy Of Evil
6.Lycanthropic Tales
7.Nebulous Dawn
8.Seven Doors Of Death
9.Twilight Omen
10.Unleashed From HellDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook