Biografie Linkin ParkLinkin Park

Genuri muzicale:
Hard RockAlternativeNumetal

Trupe similare:
AC/DC  Slipknot  Guns N Roses  Vita de Vie  Scorpions  Evanescence  Queen

Linin Park este o formatie de Nu-metal ce provine din California. S-a format in 1996, iar de atunci au vandut peste 50 de milioane de albume. Printre succese se numara si doua premii Grammy. Primul succes in mainstream l-au dobandit in 2000, o data cu albumul de debut, Hybrid Theory. Urmatorul album de studio, Meteora, a ajuns in Billboard 200 si a fost urmat de un turneu mondial.
Linkin Park sunt recunoscuti pentru adaptarea genului Nu-metal in aria mainstream. Printre piesele de succes se numara, "In the End", "Crawling", "Numb" si "What I've Done". De asemenea, exista cateva colaborari, precum cea cu Jay-Z. Ultimul album, Minutes to Midnight, a fost lansat in mai 2007 si reprezinta un nou capitol pe plan muzical. Albumul a vandut 625.000 de exemplare, inca din prima saptamana.
Numele de Linkin Park este o abreviere a lui Licoln Park, situat in Santa Monica. Hybrid Theory a fost vandut in peste 5 milioane de exemplare  si a fost desemnat drept cel mai bine vandut album pe 2001. Ulterior, piese de pe album au aparut pe coloana sonora a filmelor Dracula 2000, Little Nicky si Valentine. Hybrid Theory a fost nominalizat la 3 premii Grammy .
In octombrie 2003, Meteora a ajuns sa fie vandut in peste 3 milioane de exemplare. Linin Park s-au intors in 2006 pentru a lucra la un nou material. Pentru a produce albumul, trupa l-a ales pe Rick Rubin. Discul a aparut in 2007 si se intituleaza Minutes To Midnight. Primul single, What I've Done, a fost lansat pe 2 aprilie. Ulterior, s-a clasat in Billboard Hot 100, la doar cateva zile de la lansare.
Linkin Park au sustinut un recital in cadrul Live Earth Japan, pe data de 7 iulie, 2007. Momentan, trupa se ocupa de proiectul Projekt Revolution, ce ii include pe Mudvayne, Blindside si Xzibit.

Stil: alternative rock/metal/Nu metal/rapcore

Componenta:
Chester Bennington - voce
Rob Bourdon - tobe
Brad Delson - chitara
Dave Farell - bass
Joe Hahn - turntables/beats/samples
Mike Shinoda - voce/chitara/producator

Discografie:
Hybrid Theory
Reanimation
Meteora
Collision Course
Minutes to Midnight
LINKIN PARK
www.linkinpark.com
www.myspace.com/linkinpark