Biografie LNDHLNDH

Genuri muzicale:
Hardcore

Trupe similare:
Truda  Altar  Dirty Shirt  Paradox Romania  DODIEZ  Dir En Grey  Psychogod

Trupa LNDH este infiintata in septembrie `95 de catre Adi - bas, tobe programate si Iovanu - chitara si voce, iar primul concert are loc in cadrul editiei a doua a LIVE PROMOTION-ului organizat de catre formatia Conexiuni din Brasov. In martie 1996 trupa intra in studioul Migas Real Compact din Bucuresti, pentru a inregistra o caseta demo ce cuprinde 3 piese: Da!, Baga-mi-as si Inutil - piese care sunt refuzate la emisiunea I.M.N. a lui Magdin de la TVR 1, din cauza versurilor prea dure pentru unele urechi.
Cu toate astea, piesele pot fi ascultate la posturile independente din tara, la emisiunile de specialitate, iar piesa Baga-mi-as este inclusa pe compilatia ROMANIAN UNDERGROUND vol.3, editata de Fundatia Phoenix.
Dupa citeva live-uri la Rectoratul brasovean, in iulie si august 1996, trupa sustine doua concerte, in diferite formule de componenta in Hard`n`Heavy Caf din Bucuresti si drept urmare, in paginile revistei Heavy Metal Magazine, apare un material despre LNDH.
In vara lui `97, componenta se stabilizeaza: Adi - chitara/tobe programate, Victor- chitara/bass, John - voce. In aceasta formula, trupa participa la Festivalul Young Rock for Youngs de la Piatra Neamt, iar in noiembrie `97 la Galele Rock Studentesti din Brasov. Dupa concertul sustinut in aprilie `98 la Big Mamou din Bucuresti, formatia inregistreaza in luna iulie sapte piese, care impreuna cu piesele Da, Baga-mi-as, Inutil, formeaza primul material discografic oficial, material aparut in luna decembrie la Promusic Prod. din Cluj-Napoca. Albumul se numeste Hardcore ist wunderbar si e inregistrat in Studioul Gaudeamus din Brasov, la mixaje fiind Kuki Gherman, fost component al formatiei U.D.D.U., impreuna cu Claudiu Rosiu.
Noile piese incluse pe acest album se indeparteaza de zona hardcore 100%, prin introducerea de sonoritati industriale si chiar tehno. Cu ocazia festivalului de la Turnu-Magurele din 31.10.`98, formatia prezinta in recital o parte din acest material care se dovedeste a fi foarte bine primit de public.
Albumul este lansat oficial in cadrul Tirgului International de Muzica de la Bucuresti (15-22.12.`98) si promovat si cu ocazia concertelor sustinute la Cluj si Brasov. John preia si partile de chitara, pentru o redare fidela a versiunilor de studio a pieselor . In martie `99 are loc o binemeritata impacare si aparitie la emisiunea I.M.N. a lui Petre Magdin de la TVR 1, unde se difuzeaza un material complet de 5 piese cu LOTUL NATIONAL DE HARDCORE si cateva interviuri cu trupa.
Seria concertelor LNDH se incheie in 2000 la Festivalul saltimbancilor din Timisoara, moment dupa care membrii trupei decid din motive personale (nedezvaluite inca) sa ia o pauza. Singurul care ramane in activitatea muzicala este Adi, in cateva proiecte personale, precum si in colaborarea cu o trupa rock locala.
In 2006, se naste ideea reunirii grupului in formula 2000 (Adi, John, Vick), dar cu un tobar viu de data asta. Este cooptat Cipanu, fost membru al trupei brasovene Michelangelo, iar Adi se intoarce la prima dragoste, adica bassul.
Reformata astfel, trupa se apuca de lucru, atat la amenajarea unui spatiu adecvat repetitiilor cat si la cristalizarea unui stil oarecum diferit de cel imprimat pe albumul Hardcore Ist Wunderbar, orientarea muzicala ramanand tot in aria metalului dur, dar cu ceva mai multe influente.
Noile piese au fost prezentate in cateva concerte locale, reactia publicului fiind din nou pozitiva. Stilul practicat in opinia trupetilor este metal pur si simplu, eventualele incadrari in genuri si subgenuri ramanand la aprecierea fiecarui ascultator in parte.

Stil: hardcore

Componenta:
John - voce/chitara
Adi - bass
Vick - chitar
Cipanu - tobe

Discografie:
HARDCORE IST WUNDERBAR (1998)
LNDH
www.lndh.go.ro
www.myspace.com/124930840