Cauza decesului lui Lou Reed confirmata

de Ana-Maria Gavrila

Cauza decesului lui Lou Reed confirmata


Cauza decesului muzicianului Lou Reed a fost confirmata. A fost adus in atentia publicului faptul ca fondatorul Velvet Underground a decedat in locuinta sa din Long Island din cauza unor complicatii survernite in urma transplantului de ficat, pe care l-a suferit in primavara acestui an.

The New York Times il citeaza pe Dr. Charles Miller, cel care l-a operat in aprilie la Cleveland Clinic, ca artistul se intorsese saptamana trecut in Ohio pentru tratament, iar publicatia Pollstar dezvaluie declaratia agentului lui Reed, Andrew Wylie, care spune ca de cateva luni sanatatea artistului se inrautatea, ajungand intr-un stadiu in care nu mai raspundea tratamentului. Lou Reed se hotarase astfel sa se intoarca acasa, alaturi de sotia sa Laurie Anderson.

"Am fost cu totii de acord ca s-a facut tot posibilul", a declarat Dr. Charles Miller.

Intre timp, oameni din diferite colturi ale lumii, care l-au cunoscut sau l-au apreciat, isi exprima tristetea si regretul pierderii unui mare artist, inclusiv Vaticanul, in persoana cardinalului Gianfranco Ravasi, Ministrul Culturii de la Vatican, postand pe contul sau de Twitter urmatorul mesaj:

Poze Poze Rock Diverse -

Lou Reed a incetat din viata duminica, 27 Octombrie, la varsta de 71 de ani.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: