Cronica Luna Amara in Laptaria lui Enache

de Morrison

Cronica Luna Amara in Laptaria lui Enache
Sambata seara oferta evenimentelor culturale din Bucuresti si a modalitatilor de a petrece timpul sunt pe cat de numeroase pe atat de diversificate. Sambata asta am ales sa ma duc la un "concert extraordinar", asa cum anunta afisul, in Laptaria lui Enache. Luna Amara reveneau in Bucuresti pentru a doua oara in aproximativ o saptamana.La 22.00, cand am ajuns eu, lucrurile erau destul de amortite si am banuit ca voi avea ceva de asteptat, Laptaria avand un obicei cel putin bizar sa anunte concertele de la 22.00 cand in general incep dupa 23.00. Intr-un tarziu, baietii s-au urcat pe scena si a inceput concertul. La un moment dat au marturisit ca sunt usor obositi dar era de inteles, dat fiind faptul ca seara de dinainte ii gasise in Galati. Oboseala nu i-a oprit insa sa ofere un concert cat se poate de reusit.

Citisem pe undeva ca o sa fie acustic concertul, dar nu a fost asa. Nu pot sa spun ca mi-a parut rau, desi mi-ar fi placut sa ascult Luna Amara si altfel. O sa am ocazia probabil in toamna, cand vor lansa un album integral acustic, asa cum a spus Mihnea aseara.Revenind insa la concertul din Laptarie, baietii au cantat piesele cunoscute de pe Asfalt" sau Loc Lipsa", cu mentiunea ca per ansamblu a fost un concert soft, asa ca au predominat piesele mai lente. Rosu aprins" a fost cantata de public, Mara" a sunat complet diferit de ce stiam eu, publicul a reactionat pozitiv oricum.

Nick si Mihnea au avut fiecare momentul lui, primul cu Kill the Dancer", piesa de care v-am vorbit saptamana trecuta, iar Mihnea cu Mad World" (varianta Gary Jules cover Tears for Fears). Fie vorba intre noi si scuzati-mi subiectivismul, m-as duce la concerte chiar si numai pentru cantecul asta, care suna remarcabil de bine.

Luna Amara l-a avut ca invitat pe Alex (Nociv si Red Rum) pe piesa Downtown Jesus". Personal gasesc colaborarile de genul asta cat se poate de interesante. Nu pot insa sa nu ma intreb, la modul general, daca publicul platitor de bilet si avid de concerte live simte in vreun fel prezenta unui invitat pe scena.Am ascultat cel putin trei piese noi, Unghii de drac", Transitions" si una care nu are titlu inca si un cover Smashing Pumpkins. La bis-ul cerut cu insistenta de public au cantat Gri Dorian intr-o varianta ceva diferita si Dead Ends.

Din cauza numarului foarte mare de oameni, distanta dintre public si scena a fost practic inexistenta, ceea ce a dus la un sentiment de intimitate destul de interesant, poate unde si atmosfera a fost mai linistita decat de obicei.

Am auzit tot soiul de comentarii legate de schimbarea de stil a formatiei Luna Amara. Din punctul meu de vedere, este o evolutie cat se poate de fireasca si care arata ca baietii au ajuns intr-un moment de maturitate cand vor sa ne arate si altceva.Sunt convinsa ca, atunci cand va fi cazul, vor canta cu aceeasi forta Dizident" sau Folclor". In orice caz, daca nu ati descoperit pana acum Luna Amara sau nu i-ati vazut live, este un moment foarte potrivit sa o faceti.

Irina SK

O galerie foto a evenimentului poate fi vizionata pe METALHEAD.RO aici.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook