Interviu LUNA AMARA

26 Iulie 2006 Morrison

Interviu LUNA AMARA
Share pe Facebook

Stam de vorba astazi cu Nick de la Luna Amara. Salut! Sa vorbim putin despre perioada veche a trupei si ma refer aici la Tanagra Noise.De ce ati renuntat la acest nume?

Am adoptat greu ideea de a canta in limba romana insa odata cu piesa "amar" ne-am dat seama ca asta poate fi o provocare si clar un castig."Tanagra Noise" s-a dovedit a fi un nume greu de pronuntat si de retinut mai ales la prima auzire asa ca la la sfatul pertinent al lui Richard am hotarat cu destul scepticism sa facem liste cu nume mai "catchy"."Luna Amara" a rezonat salvator intr-o noapte in care faceam liste cu Mihnea si nimic nu se lipea de noi.Si asa a ramas de atunci.

http://www.roton.ro/imagini/luna_amara_2005_1_mare.jpg


Cum a inceputut drumul succesului pentru Luna Amara, caci pentru o existenta de doar cativa ani, aveti multe succese si ati capatat un nume important pe scena romaneasca

Drumul succesului...hmm...ce e asta sandra brown?Ma bucur ca nu trebuie sa iesim la pensie ca sa putem face ceea ce ne place.adica sa cantam celor care se regasesc in muzica noastra.

Ce credeti ca v-a propulsat din underground?

nu cred ca am parasit vreodata undergroundul pentru ca muzica luna amara cat si mesajul nu se impaca prea grozav cu ceea ce industria are de oferit sau mai bine zis de bagat pe gat.

V-ati lansat in acest an un album nou.Cu ce elemente noi vine acest nou material?

cel mai vizibil "element nou" e vali(chitara solo) si de aici o alta abordare a partilor de chitara.alta personalitate,alt stil.o vizibila crestere a sectiei ritmice.sorin si razvan au compus mult mai mult decat pe asfalt.in continuare eterogen dar apasator si depresiv.fara clisee heavy-metalistice.

Lucrul ce a evidentiat Luna Amara in afara de muzica, sunt probabil versurile.Cine vine cu ideiile pentru partea lirica?

Versurile le facem dupa cum ne loveste inspiratia.pot curge din prima sau trebuiesc cautate cizelate si puse la lucru cu oarecare efort.uneori impreuna cu mihnea alteori fiecare de capul sau testul final fiind trupa adica ceilalti patru.in general nu prea dam gres insa au mai fost situatii cand am revenit asupra versurilor din motive de "mie nu-mi place asta" etc.versurile la loc lipsa sunt din nou puse in cele doua categorii bine cunoscute:protest ,atitudine,revolta si introspectie,confesiune,cautare.

De curand ati realizat cel mai mare turneu de cluburi din Romania facut de o trupa vreodata, iar de-a lungul carierei ati insumat peste 150. Cum va simtiti dupa toate aceste evenimente.Este ca la inceput?

Intervin rutina si oboseala cronica nervii intinsi la maxim si orele interminabile in trenuri in care te faci una cu bancheta cu perdelele cfr cu tigarile fumate pe culoar.nu ma prea uit des inapoi dar de cate ori o fac nu imi vine sa cred ca luna amara chiar se intampla.mi-am indeplinit un vis.as putea fi fericit.ca la inceput...cluburi nasole cu scule proaste sunt si vor fi intotdeauna,trenurile sunt la fel de jegoase,avem mai multi oameni la unele concerte insa in general am observat ca fetzele se cam schimba in decursul anilor.mi-ar placea enorm ca oamenii sa inteleaga si sa iubeasca ce facem asadar sa ramana.si tot altii sa se adauge...

De ce ati ales numele de "Luna Amara"?

de ce nu?

Am observat ca unul din punctele forte ale unui concert live Luna Amara este comunicarea cu publicul. Cum vedeti voi acesteasta relatie dintre trupa si public?

ca ceva esential si fara de care totul e un film prost,o minciuna.energia publicului,atentia si receptivitatea lui,respectul si fidelitatea fac totul mult mai fluent,firesc si frumos.de multe ori am vazut ca o mare provocare sa te adresezi intre piese oamenilor din fata ta,sa incerci sa ramai tu insuti fara sa te transformi in ceva pe care ei si l-ar putea imagina despre tine sau astepta de la tine.sinceritatea e cheia.si sonorizarile bune.

Ce anume v-a determinat sa va apucati de muzica si ce vreti sa transmiteti prin ea?

Nevoia de comunicare.viata si moartea din mine deopotriva.

Ce trupe preferate aveti?

mai multe.ultima care imi place tare e DARK NEW DAY.

Planuri de viitor?

sa ne gasim "centrul".

In incheiere, v-as ruga sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor '

Pana acuma ce am facut?..."TOT CE ESTI E TOT CE AI N-AI SA PIERZI DAC'-AI SA-'NCERCI SA DAI".

LUNA AMARA
www.luna-amara.ro
www.myspace.com/lunaamara

Fane / METALHEAD versus Nick / Luna Amara


Comenteaza

daniela la 21.01.2007 00:00

User Avatar Picture atunci knd spune nick k fetele de la concerte s au schimbat...eu cel putin am fost app la toate..cele din bucuresti,sunteti prima formatie kre imi place k adevarat...za bezt.. raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook