Luna Amara: Continuam sa compunem si ne dorim mult sa scoatem un album nou, electric. (interviu)

de Andreea Gherfi

Luna Amara: Continuam sa compunem si ne dorim mult sa scoatem un album nou, electric. (interviu)


In urma cu aproximativ o luna, formatia Luna Amara a lansat cel mai nou album din cariera ei, "Aproape". Cu o colectie de cantece deosebite, noul material al grupului este considerat a fi un apogeu al complexitatii si maturitatii muzicii lor.

Am discutat cu baietii de la Luna Amara despre "Aproape" si despre ce se mai intampla in viata lor. Iata ce am aflat.

Metalhead: Salut! Multumim ca ne lasati sa va descoasem de cateva informatii pentru cititorii nostri. Ce fac membrii Luna Amara acum?

Luna Amara: Salut! Cu placere! Chiar in momentul asta Serban, Sorin si Nick sunt ocupati cu serviciul, Razvan e pe acasa si Mihnea se joaca cu fiica lui. In general, adica in perioada asta, suntem ocupati cu turneul "Aproape" si cu lucruri legate de viitoare produse Luna Amara...

Metalhead: A trecut aproape o luna de cand ati lansat albumul "Aproape". In opinia voastra, cum credeti ca a primit publicul noul vostru material discografic?

Luna Amara: Poate ca e inca devreme sa exprimam o opinie subiectiva. In concertele de pana acum din turneu, publicul ne-a primit foarte bine iar opiniile exprimate sunt, in marea lor maoritate, favorabile. Bineinteles, exista - si ne asteptam la asta - voci care exprima o nedumerire legata de latura acustica a Lunii Amare; nu putem impune gusturi, dar putem sa ne explicam mai bine intentiile stilistice. Insa cam atat, dincolo de asta e treaba fiecaruia daca rezoneaza sau nu cu acest nou album...

Metalhead: Cum e sa lansezi un album nou acum in comparatie cu ce se intampla in urma cu 16 ani in scena undergroundului romanesc? E mai bine sau mai rau pentru o trupa ca Luna Amara?

Luna Amara: E mai bine, deocamdata. Suntem multumiti de felul in care se desfasoara colaborarea cu Universal Music Romania si speram ca ea sa se consolideze in timp. Locuri de cantat nu sunt mai multe ca acum 16 ani, dimpotriva, par a fi mai putine. Insa calitatea spatiilor si sonorizarea s-au imbunatatit in majoritatea locurilor, mai ales dupa tragedia de la Colectiv.

Metalhead: "Aproape" este primul vostru album cantat integral in limba romana. Care este motivul din spatele acestei alegeri?

Luna Amara: Asa s-a intamplat, nu e nici un motiv special. Ne-am dat seama dupa ce am pus pe hartie lista cu piese ca sunt toate in romana...

Metalhead: Cine este responsabil pentru conceptul din spatele videoclipului "Doar noi doi" si cat timp a durat productia acestui clip?

Luna Amara: Videoclipul, realizare si concept, este opera lui Dorin Marcu, tobar in Diamonds Are Forever si unul din artizanii Resize Media, casa de productie cu care am lucrat si pentru videoclipul la piesa "Pietre In Alb". Clipul este un "one shot", un singur cadru, si a fost filmat intr-o singura seara rece de toamna...

Metalhead: Putem spune ca in muzica Luna Amara exista acum mai putina revolta, dar mai multa arta?

Luna Amara: Avand in vedere ca prin muzica Luna Amara intelegem toate productiile muzicale de pana acum si toate versurile de pana acum, nu, nu putem spune asta. "Aproape", ca si "Don't Let Your Dreams Fall Asleep", prezinta o alta latura a Lunii Amare, nu neaparat mai artistica, cat mai melancolica, pototlita, interiorizata. Impreuna cu latura revoltata, furioasa, critica, alcatuiesc intregul, calatoria numita Luna Amara.

Metalhead: Cum vi se pare ca suna muzica noului val de trupe alternative?

Luna Amara: Suna foarte bine si salutam existenta unor trupe ca I'm The Trip, Fluturi Pe Asfalt, Toy Machines, Pinholes, Noua Ani Lumina, Nava Mama, Grey Matters, FronT. Sunt mult mai multe si ne bucura diversitatea de subgenuri, dedicatia si energia cu care noul val vine. Ii apreciem cu atat mai mult cu cat stim cat de greu e sa incepi si cat de greu e sa te mentii la un anumit nivel si sa incerci sa evoluezi, acum parca mai mult decat atunci cand ne-am apucat noi.

Metalhead: Sunteti in mijloc de turneu, iar noi banuim ca va ganditi deja la ce urmeaza. Asadar, care este noul "milestone" al formatiei Luna Amara?

Luna Amara: Primavara lui 2017 va aduce, in sfarsit, aparitia DVD-ului "Live @ Conti". Continuam sa compunem si ne dorim mult sa scoatem un album nou, electric, tot anul viitor. Acestea sunt planurile discografice pentru 2017, in rest...cat mai multe concerte!

Metalhead: Va multumim inca o data pentru raspunsuri! Unde poate fi gasit si cumparat albumul "Aproape"?

Luna Amara: Va multumim si noi! "Aproape" poate fi achizitionat din retelele librariilor Carturesti si Humanitas, benzinarii si majoritatea platformelor digitale.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook