Biografie Lux Occulta



Lux Occulta
Trupa poloneza Lux Occulta s-a infiintat in anul 1994. Stilul trupei incorporeaza elemente specifice avant-garde metalului, progressive-ului si black metal-ului.
Numele formatiei semnifica in limba latina 'lumina ascunsa'.
Trupa a fost infiintata de chitaristii Peter si G'Ames, fosti componenti ai formatiei Blaspherion. Acestora li s-a alaturat solistul Jaro.Slav, de la Haemhorrhage.
Line-up-ul a fost completat de basistul Jackie si bateristul Aemil, precum si de U'reck la clape.
In 1996, Lux Occulta inregistreaza primul album de studio, intitulat Forever Alone, Immortal. Dupa aparitia acestuia, bateristul Aemil este inlocuit de Kriss.
Dionysos apare doi ani mai tarziu, in 1997. Dupa lansarea Maior Arcana, din 1998, G'Ames si Jackie sunt rugati sa paraseasca trupa, ei fiind inlocuiti de chitaristul Vogg si basistul Martin, de la formatia poloneza Decapitated.
In aceasta componenta apare in 1999 My Guardian Anger.
Ultimul material Lux Occulta se intituleaza The Mother and the Enemy, aparut in 2001. Albumul este un amalgam de genuri muzicale, avand influente din stilurile free jazz, trip-hop si muzica industriala.

Stil: avantgarde metal
Componenta:
Jaroslaw Szubrycht Jaro.Slav - voce
Jerzy Glod U'reck - clape
Rafal Kastory Kastor -chitara
Waclaw Kieltyka Vogg - chitara
Marcin Rygiel Martin - bass

Discografie:
The Forgotten Arts (1995)
Forever Alone, Immortal (1996)
Dionysos (1997)
Maior Arcana (1998)
My Guardian Anger (1999)
The Mother and the Enemy (2001
 
LUX OCCULTA
www.luxocculta.rockmetal.art.pl
www.myspace.com/luxocculta


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook