Cronica Machine Head - The Blackening

de Morrison

Cronica Machine Head - The Blackening
Un alt produs ce a fost asteptat cu nerabdare de iubitorii metalului este ultimul album al baietilor de la Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening. Se pare ca lunga asteptare este justificata deorece The Blackening se ridica la toate asteptarile.

Albumul contine 8 piese: 1. Clenching the fists of dissent 2. Beautiful Mourning 3. Aeshtetics of hate 4. Now I lay thee down 5. Slanderous 6. Halo 7. Wolves 8. A farewell to arms, si a fost produs chiar de solistul trupei Robb Flynn.

Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening
Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening

Materialul albumului a fost inregistrat in urmatoarea componenta: Robb Flynn-voce, chitara; Phil Demmel-chitara, Adam Deuce-bas si Dave McClain-tobe.Fata de albumul anterior ("Through the ashes of empires"), "The Blackening" este o intoarcere catre riffurile brutale de hardcore-metal care i-au consacrat pe scena metal mondiala. Piesa de deschidera a albumului ("Clenching the fists of dissent") are un inceput deosebit care sigur v-a impresiona toti ascultatorii. Urmeaza apoi o dezlantuire ce te poarta direct in esenta albumului. Merita de mentionat piesa "Beautiful mourning", care este cred una dintre cele mai bune de pe intreg albumul baietilor din Oakland.

Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening
Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening

Spun acest lucru nu pentru ca primul vers din piesa este "f**k you all" ci pentru ca este o piesa complexa din punct de vedere al armoniilor ce o alcatuiesc. Ura regasita in riffurile initiale capata forma prin pasajele melodice. O alta piesa de exceptie regasita pe acest album este "Halo" care reuseste intr-o maniera originala Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening sa imbine partile melodice cu cele agresive.

Pentru cei ce vor sa scoata vecinii din bloc, recomand piesele "Slenderous" si "Wolves" = headbanging la maxim. Incheierea albumului este asigurata de catre "A farewell to arms" o piesa ce contine si o nota de melancolie; o piesa perfecta pentru un final in forta.

"The Blackening" este un album care v-a aduce un zambet pe buze tuturor iubitorilor de muzica grea. Multi sunt de parare ca nu se mai fac albume grele in ultimul timp dar iata ca aceasta ultima productie semnata Cronica Cronica Machine Head - The Blackening - The Blackening ne arata ca inca se poate. Si daca se poate si acuma se va putea in cotninuare.

In prima jumatate a turneului lor nord american, vor canta alaturi de Lamb of God, Trivium si Gojira. In a doua jumatate a turneului, vor imparti scena cu Heaven and Hell si Megadeth. In turneul european ce va avea loc pe parcursul verii vor canta la diferite festivaluri dar si in concerte separate alaturi de trupe precum Chimaira, Killswitch Engage, Mastodon si multe altele.

Pentru date referitoare la turneu si ultimele stiri puteti consulta paginile web ale trupei: www.machinehead1.com si www.myspace.com/machinehead

MACHINE HEAD
www.machinehead1.com
www.myspace.com/machinehead

Horatiu
Nota: 10/10Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook