Biografie Manowar



Manowar

Genuri muzicale:
HeavyPower

Trupe similare:
Metallica  Nightwish  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Ozzy Osbourne

Basistul Joey DeMaio lucra ca tehnician pentru Black Sabbath, ocazie cu care l-a intalnit pe chitaristul Ross the Boss. Acestia l-au recrutat pe solistul Eric Adams, iar mai apoi pe bateristul Donny Hamzik.  
Albumul de debut, intitulat Battle Hymns, a aparut in 1982. Pe acest material este inclusa piesa Dark Avenger, cuprinzand un pasaj narativ apartinand lui Orson Welles.
Bateristul Scott Columbus se alatura celor de la Manowar pentru cel de-al doilea album, intitulat Into Glory Ride. Tehnica acestuia era atat de rapida si violenta incat bateristul distrugea de fiecare data tobele in mod involuntar.
Un an mai tarziu, in 1984 albumul este urmat de alte doua materiale, Hail to England si Sign of the Hammer.
Ultimul album de studio Manowar se intituleaza Gods of War si a aparut la inceputul anului 2007, fiind urmat la scurt timp si de un material live, intitulat Gods of War Live.

Stil: heavy metal

Componenta:
Eric Adams - voce
Joey DeMaio - bass
Karl Logan - chitara, clape
Scott Columbus - tobe


Discografie:
Battle Hymns (1982)
Into Glory Ride (1983)
Hail to England (1984)
Sign of the Hammer (1984)
Fighting the World (1987)
Kings of Metal (1988)
The Triumph of Steel (1992)
Louder Than Hell (1996)
Warriors of the World (2002)
Gods of War (2007)
MANOWAR
www.manowar.com
www.myspace.com/manowardefendersofsteel


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook