Biografie MastodonMastodon

Genuri muzicale:
ProgressiveGroove metalTechnical

Trupe similare:
Sepultura  Slipknot  Pink Floyd  Pantera  Epica  Muse  30 Seconds to Mars

Mastodon este o trupa ce provine din Atlanta, Georgia. Sunt clasificati drept o trupa de heavy metal, insa au existat intodeauna dezbateri pe aceasta tema. Stilul trupei include elemente heavy, hardcore, melodice precum si jazz.
Mastodon a fost formata in 1999, de catre Brann Dailor si Bill Kelliher, fosti membri Lethargy si Today is the Day. Can s-au mutat in Altanta, cei doi l-au intalnit pe Troy Sanders si Bret Hinds. Impreuna, au inregistrat un demo in 2000. Discul a fost vandut in cadrul concertelor. In 2001, trupa a semnat cu Relapse Records, sub egida carora au lansat Lfesblood si Remission.
Albumul Leviathan a fost lansat in 2004. Discul a avut parte de critici foarte favorabile, fiind premiat de catre revistele Revolver, Kerrang!, Metal Hammer si Terrorizer. Discul este un album concept, bazat pe cartea Moby Dick.
La sfarsitul lui 2006, Mastodon a sustinut un turneu cu Tool, pentru a promova noul album intitulat Blood Mountain. Piesa Colony of Birchmen a fost nominalizata la premiile Grammy, pentru categoria Best Metal Performance. Trupa a pierdut premiul in favoarea celor de la Slayer.
In luna mai 2007, Mastodon s-a alaturat trupelor Against Me! si Cursive, pentru un turneu in america de Nord. Pe 10 mai formatia a anulat un concert in Milwaukee datorita unor probleme de sanatate ale lui Brent Hinds. Pe 9 septembrie 2007, trupa a cantat piesa Conlony of Birchmen in cadrul Mtv Video Music Awards. Dupa festivitati, presa a anuntat ca Brent Hinds a suferit rani grave, in urma unui atac brutal. Politia a raportat ca acesta s-a luat la bataie cu basistul Shavo Odadjian si William Hudson, membri System of a Down.

Stil: heavy metal/groove metal/progressive metal/sludge metal

Componenta:
Brann Dailor - tobe/voce
Brendt Hinds - chitara/voce
Bill Kelliher - chitara/voce
Troy Sanders - bas/voce

Discografie:
Lifesblood (2001)
Remission (2002)
Leviathan (2004)
Call of the Mastodon (2006)
Blood Mountain (2006)
MASTODON
www.mastodonrocks.com
www.myspace.com/mastodon