Recomandarea saptamanii: Mediocracy - Memory Hole (2012; hardcore/sludge/crust)

de Milică Pompieru

Recomandarea saptamanii: Mediocracy  - Memory Hole (2012; hardcore/sludge/crust)


Banuiesc ca majoritatea sunteti familiarizati cu numele si muzica bucurestenilor de la Mediocracy. Dupa 2 albume foarte bune (ale caror recenzii le puteti citi pe METALHEAD), Mediocracy au lansat, in martie, EP-ul Memory Hole.


Conceptul EP-ului este intr-o oarecare masura legat de opera lui George Orwell (1984), unde termenul de "memory hole" era folosit in scopul de a ascunde/altera anumite aspecte nedorite, cum ar fi intamplari, documente, articole in ideea de a le face irefutabile. Strans legat de acest concept porneste si firul ideatic al EP-ului Memory Hole - din anumite considerente ale oamenilor de a uita anumite evenimente neplacute din viata lor.


De baza este tot crust-ul in forta cu care ne-au obisnuit cei de la Mediocracy, peste care se adauga mici influente thrash/hardcore/sludge, in concordanta perfecta cu partea lirica de revolta sociala si de ura manifestata asupra standardelor impuse de o societate scufundata in mediocritate. Pe langa tumultul ritmurilor impuse de dinamica pieselor si a riff-urilor dracesti cu solourile rapide thrashy, avem si prezenta melodiei imbinata armonic in compozitiile acestora. (moshpit.ro)


P.S. Mai sunt doar doua luni pana se incheie si acest an; incepand cu articolul acesta, voi vorbi numai despre albume/EP-uri lansate in 2012. Daca aveti recomandari, postati-le si vor aparea si ele in compilatiile ce vor fi incluse in rubrica.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: