Legende: Megadeth, The Rolling Stones, The Kinks

de Morrison

Legende: Megadeth, The Rolling Stones, The Kinks

Inca o saptamana inca o serie de trupe fara de care muzica de astazi ar fi fost alta. Sau poate ca nu. Cine stie? Ce stim mai mult ca sigur e ca discutam de trei trupe care si-au lasat greu amprenta asupra muzicii, entertainmentuluisi showbiz-ului, trupe care au construit si ulterior redefinit ceea ce in zilele de astazi numim rock sau metal.

Incepem cu o adevarata Legenda a metalului, o trupa care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Megadeth, proiectul mult prea titratului chitarist si compozitor Dave Mustaine. O fi Mustaine parte din Metallica, n-o fi, ar fi sunat altfel Metallica cu sau fara el, who the f**k cares? Megadeth transpira originalitate si pasiune in fiecare riff sau vers si sincer asta e TOT ce conteaza. Ascultam astazi o piesa care inca umple playlisturile rockotecilor, radiourilor si televiziunilor de profil chiar si astazi: Hangar 18, un adevarat tribut adus chitarii electrice si muzicii in cea mai pura forma. Dragii mei: MEGADETH !Continuam cu trupa care a redefinit conceptul de show live, trupa care a petrecut mai mult timp pe scena decat probabil jumatate din trupele active in acest moment in lume, direct din Marea Britanie : The Rolling Stones. Nici nu vreau sa ma gandesc ce as putea scrie despre Mick Jagger si Keith Richards. Nu stiu de unde sa incep si unde sa termin asa ca ma rezum la a spune ca de aproape 50 de ani (da, 50 de ani !! fantastic), The Rolling Stones au scris si scriu istorie probabil la fiecare nota scuipata cu dragoste din ale lor piese. Astazi ascultam (sic!) o piesa cu substrat si nu doar muzical: Like A Rolling Stone. Da, recunosc, e mai noua dar e reprezentativa atat liric cat si melodic pentru adevarata revolutie "Red Tongue Out" pornita de englezi in 1962.Continuam cu alta trupa din Marea Britanie a anilor 60. Desi The Kinks n-au avut "norocul" colegilor de breasla de mai sus, muzica lor a facut cu adevarat o diferenta. "Tineretul" de astazi ca Blur, Oasis si Supergrass au declarat fatis The Kinks ca principala sursa de inspiratie asa ca nu e nevoie sa ma intind prea mult cu explicatii. Si daca tot am vorbit de anii 60 va recomand si trupe ca The Jam, The Knack sau The Pretenders. Daca va plac The Kinks, veti iubi aceste trupe. Ascultam astazi superhitul anului 1964: "You Really Got Me" !


Atat pentru astazi. Pana data viitoare nu uitati: Muzica buna nu moare niciodata !

P.S.Puteti posta recomandarile voastre din cadrul Legende pe blogurile voastre de pe METALHEAD. Vom avea noi grija sa la promovam !

MorrisonDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook