MEGADETH - Concurs OST FEST

de Dragos Diac

MEGADETH - Concurs OST FEST


Conform definiiei clasice, „Megadeath” reprezenta numarul de victime dupa o explozie nucleara - 1 milion mai exact.

Care este insa diferena intre dezastrul nuclear i Megadeth, formaie a carei unda de oc mai face ravagii i astazi? i una i cealalta sunt puternice, ambele pot face victime de ordinul milionanelor i ambele impun respect.

Influena Megadeth in Thrash Metal este mariala. Insa pentru inceput trebuie tratata influena directa a lui Dave Mustaine asupra acestui tanar gen. Viteza, agresivitatea, precizia i puterea au fost experimentate de timpuriu la Metallica. In celebra „No life till leather” putem distinge toate aceste elemente care vor defini mai tarziu Megadeth. Solourile incordate, lungi, ascuite i agresive erau o marca deja uor de recunosut in Thrash.

Din fericire sau nefericire, greu de spus, Dave Mustaine, este alungat din Metallica, iar formaia continua stoic fara acest membru valoros. Insa ceea ce nu l-a invins pe Mustaine l-a facut mai puternic. O noua formaie, mai puternica, mai agresiva, ia natere lasand in urma teroare i extraordinar de muli fani. Megadeth devine astfel formaia cunoscuta i ca „The world''s state of the art speed metal band”. Albume ca „Killing is my Business”, „Peace sells”, „So far so good...so what” i „Rust in peace” au dat o noua semnificaie Thrash-ului.

Concurena acerba cu Metallica a facut din Megadeth o formaie din ce in ce mai puternica, care avea sa urce pe acelai piedestal pe care urcase i Megadeth, acest fapt concretizandu-se odata cu celebrarea Big 4. Un bine meritat loc intre regii Thrash-ului spune foarte mult despre influena acestei bombe muzicale in istoria „Armamentului muzical”.

Cu ocazia noii vizite in Romania. sa uram un calduros Bun-venit lui Mustaine i celor de Megadeth. Respect Dave \\m/.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook