Mes Quins canta in deschiderea concertului Namosh din Control

de Chaos Lore

Mes Quins canta in deschiderea concertului Namosh din Control


Artistul berlinez Namosh, un “German Wunderkind” cum este numit de presa, revine la Bucuresti vineri, 12 noiembrie, in Club Control, pentru a prezenta piesele de pe noul sau album, Party Alone, ce va fi lansat in curand. In deschidere, synth-pop, dans si voie buna cu Mes Quins.

De origine kurda, dar naturalizat la Berlin, Namosh E. Arslan compune un gen de muzica aparte, pe care singur o descrie ca un amalgam de “organic-electronic cu Singsang, Liebesrap, Jazzgrunge si Hardcore-a-cappella“. A debutat in 2003 cu Picked Up Floozy, o piesa electro devenita instant hit de club, urmata, in 2004, de un EP omonim, ce s-a bucurat de succes pe scena underground din Berlin. Anul urmator, single-ul sau Cold Cream este mentionat de Bjork drept melodia sa preferata a anului, iar piesa The Pulse este preferata DJ-ilor si highest new entry in topul german de club, in noiembrie 2005.

Primul sau album, Moccatongue (Bungalow Records, 2006) se bucura de succes datorita piesei Actions & Words, a patra cea mai downloadata piesa in Germania, in anul lansarii. Dupa turnee in Israel, Europa, Orient si Canada, Namosh incepe lucrul in paralel la doua noi release-uri. Keep It for Later (Crippled Dick Hot Wax, 2009), gandit de Namosh ca un album lent, atmosferic, si mixat de Thomas Stern (Crime & The City Solution, Einsturzende Neubauten) include o colaborare inedita cu compozitorul octogenar Peter Thomas, intitulata Pleurer et rire.

Cunoscut pentru show-urile live excentrice, artistul berlinez a dat masura talentului sau si la Bucuresti, in aprilie anul trecut, cand a sustinut un concert incendiar in clubul B52, alaturi de Frau Kraushaar. Anul acesta, Namosh are in plan finalizarea celui mai nou release, Party Alone, un album de petrecere, asa cum il anunta si titlul, dar in acelasi timp ancorat in realitatile sociale si politice ale prezentului.

namosh.com
myspace.com/namosh

Mes Quins sunt Silviu Gherman (voce, versuri), Ovidiu Chihaia (chitara, voce), Gina Teslaru (bas) si Ovidiu Rusu (drum pad). Au debutat anul trecut, cu piesa In The Land Of The Dead, inclusa si pe coloana sonora a serialului Efect 30 de la Prima TV, au concertat in deschiderea unor formatii cunoscute ca Noblesse Oblige, Handsome Furs si Kissogram, si vor lansa in curand albumul de debut, mixat si masterizat de Dan Serbanescu (Divine Muzak, The Pixels). Primul single, Printeso, a fost hitul verii la Radio Guerrilla, iar piesa care da titlul albumului, Electro German, se afla in prezent in rotatia mai multor posturi de radio online.

Sound-ul lor este o combinatie eclectica de synth-pop, disco punk, electro kitsch cu pastise euro-pop si versuri auto-ironice, o “injuratura iesita din gura unui batran intelept care asculta Kraftwerk”, dupa cum spun chiar ei. Recent, Mes Quins au fost prezentati intr-un documentar BBC despre situatia populatiei varstnice din Romania, dupa ce au sustinut un concert intr-un camin de batrani din Bucuresti.

www.myspace.com/mesquins

Vineri, 12 noiembrie petrecerea vine la Bucuresti - “The last standing One-Man-Show” cu Namosh, de la ora 21, in Club Control (Str Academiei, nr 19). Biletele, in valoare de 25 de lei, se achizitioneaza in seara evenimentului, la intrarea in club.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: