Biografie MeshuggahMeshuggah
Meshuggah este o trupa suedeza de metal experimental, cunoscuta pentru pasajele extrem de complexe. Primul material al trupei, Psykisk Testbild a fost lansat in 1989 si se traduce psychic test picture. Discul prezenta un stil de thrash, influentat de primele lansari ale celor de la Metallica.
De atunci, trupa a evoluat foarte mult. Tehnica precum si compozitiile au devenit mult mai rafinate. Chitaristii folosesc instrumente cu 7 si 8 corzi. Chiar daca muzica este intensa si agresiva, membrii formatiei dau dovada de umor. Un bun exemplu este videoclipul piesei New Millenium Cyanide Christ.
La finele lui 2005, Meshuggah a fost nominalizata la premiul Grammy, pentru albumul Catch Thirty-Three. Intr-un interviu recent, trupa a declarat ca lucreaza la un nou album pe care spera sa-l lanseze pana la sfarsitul lui 2007.
La inceputul lui septembrie, Meshuggah au anulat turneul european alaturi de Dillinger Escape Plan, datorita faptului ca inregistrarile pentru noul album au durat mai mult decat se asteptau. Drept urmare, data lansarii s-ar putea amana pana la inceputul lui 2008.

Stil: progressive metal/groove metal/tehnical death metal

Componenta:
Jen Kidman - voce
Fredrick Thordental - chitara
Marten Hangstrom - chitara
Dick Lovgren - bas
Tomas Haake - tobe

Discografie:
Collections Collapse (1991)
Destroy Erase Improve (1995)
Chaosphere (1998)
Nothing (2002)
Catch Thirty-Three (2005)
Nothing (2006)
MESHUGGAH
www.meshuggah.net
www.myspace.com/meshuggah