Malpraxis: Death metal din Transilvania

06 Septembrie 2011 Buvnitz

Malpraxis: Death metal din Transilvania

In pregatirea concertului Decapitated din data de 19 septembrie, in Euphoria Music Hall din Cluj Napoca am stat de vorba cu Vali Cashuc (Malpraxis) despre cum a luat nastere formatia, de ce exista obsesia pentru death metal, planurile pentru un full length dar si multe alte detalii interesante. Enjoy!

Salutare. Din ce stiu Malpraxis a luat nastere din formule Necrovile si Skullp alaturi de cativa muzicieni foarte talentati. Pe de alta parte malpraxis reprezinta in esenta o eroare profesionala. Va considerati o 'eroare' fericita in acest caz?

Salut. Asa este. Cristi si Florin au pus bazele iar eu si Ionut am intrat la scurt timp in acest proiect. Mi se pare o “eroare” fericita din moment ce am reusit sa evoluam impreuna intr-un timp atat de scurt.

Cat de mare e pasiunea pentru death metal? Nu v-ati gandit totusi sa cantati altceva (presupun ca fiecare a cochetat suficient cu acest gen in trecut)?

Fiecare din noi are “microbul” death metalului in sange. Sincer nu m-as vedea facand altceva in viitorul apropiat. Nu vreau sa vorbesc in numele colegilor, dar nu l-as vedea pe Cristi sa cante coveruri Bon Jovi sau Skid Row, hahaha

N-a trecut mult timp si ati lansat un material de debut cu ajutorul Hatework (era de asteptat sa investeasca intr-o trupa cu potential). Cat de greu e sa inregistrezi un material de calitate in Cluj?

Materialul a fost lansat in mai cu ocazia concertelor Disgorge din Bucuresti si Cluj si se numeste “Forensickness”. A fost lansat sub sigla Hatework si Asociatia Culturala “Manifest” si vrem sa le multumim pe aceasta cale. Noi suntem multumiti de rezultat, chiar are sound-ul pe care l-am vrut si avem tot respectul pentru domnul inginer OQ care ne-a ajutat cu partea de studio.

La partea de artwork s-a ocupat Costin Chioreanu de la twilight13media design si ne-a placut foarte mult rezultatul. In concluzie, trebuie sa stii ce vrei de la un material si pana nu iese cum vrei tu, nu ai de ce sa te grabesti sa il lansezi.

Au urmat si concertele prin tara unde am vazut ca reactiile au fost mai mult decat placute. Cat de des va intalniti in sala de repetitii pentru a mentine un anumit nivel al executiei?

Noi am fost placut surprinsi sa vedem reactiile positive de la concertele noastre si in cronici. Ne intalnim de doua ori pe saptamana la repetitii dar in particular fiecare repeta acasa cum poate. Flo are tobe electrice, eu si Ionut ne intalnim separat sa ii arat temele iar Cristi isi oripileaza vecinii cand repeta sub dus sau prin camera, hahaha

Lucrati la un full-length?

Da. Avem deja 5 piese dar sper ca pana in iarna sa terminam si restul sa putem intra in studio.vrem sa iasa un material mult mai bun si brutal decat “Forensickness”.

Acasa ce ascultati? Tot in death metal sta baza?

Pai daca nu am asculta death metal , nu am avea de unde sa ne inspiram. Flo si Cristi sunt taticii in trupa care descopera “mizeriile” de calitate si ni le livreaza pentru a ne imbogati cultura extrema. In ceea ce ma priveste, baietii fac misto de mine ca mi-am tatuat niste versuri de la Eric Clapton pe mana, deci iti dai seama ca ascult si altceva inafara de death metal.

Muzica voastra nu e chiar cea mai accesibila cand vine vorba de gusturile publicului roman. De aici putem trage concluzia ca pasiunea e pe primul loc in Malpraxis.

Daca era hobby, nu ajungeam sa deschidem pentru Decapitated sau alte formatii importante. Iti dai seama ca pasiunea e pe primul loc. Nu ne-am gandit la alte aspecte fie ele financiare sau de alt fel. Eu mi-am dorit sa facem o muzica brutala dar sa ramana ceva in capul omului ce vine la concerte. Asta inteleg eu prin accesibilitatea unei trupe de metal extrem plus ca nu avem un sablon anume sau vreo trupa care ne inspira masiv.facem ceea ce simtim si cat mai relaxat posibil fara a ni se impune criterii. Cred ca asta e reteta Malpraxis.

Pe 19 septembrie cantati alaturi de Decapitated la Cluj. Te laudai pe Facebook ca ne putem astepta la un show incendiar. Cat de incendiar?

Hahaha. Pai din trupa asta eu petrec cel mai mult timp pe facebook, deci am timp sa bat campii. Repetam cu maximum de seriozitate si eu unul presimt ca o sa avem cea mai buna prestatie a noastra de pana acum. Bineinteles daca totul merge bine si din celelalte puncte de vedere.

Deci va asteptam pe 19 Septembrie la o portie de brutalitati in Euphoria Music Hall cu Decapitated, Spiritual Ravishment, 13 Rituals si Malpraxis. Eveniment organizat de Mighty Owl. Ne vedem acolo si merci de invitatie . \m/

Biletele sunt disponibile exclusiv in reteaua BILETOO.RO, la casieria Salii Palatului, Librariile Adevarul din Bucuresti si din toata tara, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor, Magazinul Unirea (intrarea de langa McDonald’s) si la statia de metrou Unirii 1. In tara biletele se pot gasi in reteaua Flanco si la magazinele Adevarul.

Pretul unui bilet este de 50 Ron/avans si 60 Ron/intrare


Concerte recomandate: