16 Aprilie inseamna Record Store Day!

de Andreea Gherfi

16 Aprilie inseamna Record Store Day!


Record Store Day este unul dintre evenimentele inventate de americani pe care nu le detestam. Mai mult decat atat, Record Store Day este unul dintre evenimentele inventate de americani care ne dorim sa prinda cat mai mult curaj si in Europa pentru a promova consumul de muzica in format palpabil.

Record Store Day este un eveniment anual, de regula organizat in a treia sambata din luna aprilie. Acesta celebreaza efortul pe care distribuitorii independenti il depun ca sa isi continue misiunea de a promova cultura muzicala in intreaga lume, o povara dulce, dar din ce in ce mai greu de dus. Managerul de la Universal Music descrie evenimentul ca fiind cel mai bun lucru care s-a intamplat vreodata pentru magazinele distribuitoare de discuri din intreaga lume!

Anul acesta, ziua de 16 aprilie reuneste deopotriva artisti si fani intr-o sarbatoare ce se manifesta simultan in mai multe locuri din intreaga lume deoarece Record Store Day a depasit granitele in care isi avea sorgintea si a patruns timid si in celelalte continente ale globului.

In fiecare an Record Store Day are ca ambasadori diversi artisti celebri, Metallica fiind si anul acesta cei ce poarta blazonul evenimentului.

Lista ambasadorilor de pana acum:

2008 - James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett si Robert Trujillo

2009 - Jesse Hughes (Eagles of Death Metal)

2010 - Josh Homme (Queens of the Stone Age)

2011 - Ozzy Osbourne

2012 - Iggy Pop

2013 - Jack White (White Stripes)

2014 - Chuck D (Public Enemy)

2015 - Dave Grohl (Foo Fighters)

2016 - Metallica

“Independent record stores are part of Metallica’s DNA. They have been pivotal in shaping each one of us into the music fanatics we’ve all become. We could not be any prouder to be Record Store Day Ambassadors for 2016 and are looking forward to screaming from every rooftop the next few months about everything independent record store and beyond.”, a declarat Lars Ulrich.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: