Comanda noul album METALLICA - Lulu, pe METALHEAD.ro

de Morrison

Comanda noul album METALLICA - Lulu, pe METALHEAD.ro


METALHEAD si Universal Music Romania va ofera noul album Metallica & Lou Reed - LULU in 5 variante potrivite pentru orice buzunar ! Pana pe 31 octombrie, exclusiv prin PRECOMANDA !

De pe www.metalhead.ro/lulu/ puteti comanda noul album al gigantilor americani cu preturi incepand de la 49,99 ron (Special pentru Romania) pana la editia Super Deluxe de 365,99 ron.

Puteti plati cu cardul online, sigur si rapid. Orice comanda ajunge la voi acasa in cateva zile lucratoare de la confirmarea comenzii.

www.metalhead.ro/lulu/

Dublu CD (Local Version)
Contine doua CD-uri + Short version booklet

Deluxe Poster Tube Edition
Contine doua CD-uri in plic, un poster 120cmx160cm, 3 ilustrate cu dimensiunea 50cmx50.8cm, tub de carton (numerotat) cu dimensiunea 13cmx124cm

Deluxe Book
Contine doua carti. Prima include un set de fotografii realizate de Anton Corbijn cu Lou Reed si Metallica in Goteburg, Suedia 2011. Cea de a doua contine versurile pieselor incluse pe album precum si imagini din colectia de obiecte Werkbundarchiv Museum Der Dinge. Ambele carti contin la randul lor cate un CD.

Vinyl Deluxe Edition
Contine doua discuri vinyl + versuri

Dublu CD Standard
Contine doua CD-uri + Long version booklet

Una dintre cele mai discutate colaborari ale acestui an este cea dintre Lou Reed si super trupa de hard rock, Metallica, pentru inregistrarea unui album nou, intitulat Lulu. Acesta se va lansa la Vertigo Records pe 31 octombrie 2011. Albumul a fost co-produs de Reed, Metallica, Hal Willner (care a mai produs materiale pentru Reed, Marianne Faithfull si Laurie Anderson, printre altii) si Greg Fidelman. Fidelman s-a ocupat si de mixajul albumului.

Ideea de colaborare dintre acesti doi giganti ai muzicii moderne s-a nascut la aniversarea a 25 de ani a Rock and Roll Hall Of Fame, celebrata printr-o serie de concerte sustinute la New York in octombrie, 2009. Solistul si chitaristul trupei Metallica, James Hetfield, tobosarul Lars Ulrich, chitaristul Kirk Hammett si basistul Rob Trujillo au cantat cu Reed piesele clasice semnate Velvet Undergroud, “Sweet Jane” si “White Light/White Heat”. “De atunci am stiut ca suntem facuti unul pentru celalalt”, a declarat Reed.

Dupa acest moment de maxim succes, Reed a sugerat ca ar putea sa inregistreze un material impreuna. Initial au planuit sa realizeze un album cu piese mai vechi ale lui Reed, despre care Ulrich spune ca sunt “unele dintre bijuteriile pierdute ale lui Lou – piese despre care el a simtit ca trebuie sa le mai acorde o sansa, si ca am putea incerca sa facem ceea ce simtim cu ele. Ideea asta a ramas undeva in aer prt de mai multe luni. Apoi, cu o saptamana sau doua inainte de a incepe sa le inregistram, Lou ne-a dat un telefon si ne-a spus ca are o alta idee”.

Acea alta ide era sa inregsitreze o serie de cantece pe care Reed le-a scris pentru regizorul de teatru avant-garde, Robert Wilson, si trupa de teatru german Berliner Ensemble, pentru productia Lulu Plays, care avusese premiera in aprilie la Theatre am Schiffbauerdamm in Berlin, fondat de Bertolt Brecht. Piesele sunt inspirate de piesele de la inceputul secolului XX ale expresionistului german, Frank Wedekind, Earth Spirit si Pandora’s Box; acestea erau rescrieri ale operei lui Edgar Allan Poe, The Raven, care a intrat in constiinta publica drept un roman grafic la Fantagraphics Press.

“Am fost foarte interesati sa colaboram cu Lou”, spune Hetfield. “Aveam o groaza de inrtebari: Cum avea sa fie? Ce se va intampla? Asa ca a fost grozav atunci cand ne-a trimis versurile pentru piesele ce aveau sa fie incluse pe Lulu. Era ceva ce ne-a placut din prima, ne regaseam. Puteam sa las la o parte atributiunile mele de cantaret si textier si sa ma concentrez pe aspectele muzicale. Versurile erau spectaculoase, reusind sa creeze o atmosfera asa cum ne-am imaginat-o noi. Eu si Lars ne-am asezat cu chitarele acustice in brate si ne-am lasat purtati de val. A fost un dar extraordinar acela de a putea sa punem stampila ‘TALLICA pe el. Si asta am si facut”.

“A trebuit sa aducem la viata Lulu, intr-un mod cat mai sofisticat”, a declarat Reed. “Si cea mai buna influenta rock pe care o poti aduce in peisaj este Metallica. Ei sunt de acolo, de pe acea planeta. Am cantat impreuna si am stiut: visele pot deveni realitate. Asta este cel mai tare lucru pe care l-am facut vreodata. Si l-am facut cu cea mai tare trupa. Toti cei implicati au fost onesti. Rezultatul a fost unul pur. Am mers pana unde s-a putut, am atins limitele realitatii”.

“Cu siguranta nu este un album Metallica, sau un album Lou Reed”, a adaugat Hammett. “E altceva. E un nou animal, un hibrid”.

www.metalhead.ro/lulu/
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: