Lars Ulrich: "Odata ce spargeai gheata, Lou Reed era la fel de uman ca toti ceilalti"

de Ana-Maria Gavrila

Lars Ulrich:


De la decesul lui Lou Reed - din data de 27 Octombrie -, numerosi artisti ai scenei muzicale si-au exprimat regretul pierderii celui care a fost o mare influenta pentru Rock-ul de astazi, dar nu numai. Cu toate acestea, membrii Metallica, alaturi de care Reed a inregistrat albumul "Lulu" in 2011, au fost destul de rezervati in a face declaratii. Pana mai ieri (30 Octombrie).

Desi albumul "Lulu" a fost extrem de criticat si un esec din punct de vedere comercial, inregistrarea acestui album s-a dovedit a fi o experienta memorabila pentru membrii Metallica, iar Lars isi aduce aminte cu drag de timpul petrecut alaturi de Reed in studio.

"Eram amandoi niste outsideri. Nici unul din noi nu ne simteam confortabil sa mergem in aceeasi directie in care mergeau toti ceilalti. Metallica a fost dintotdeuna autonoma, iar Lou Reed era in ceea ce priveste propriul drum, un outsider, intotdeauna pe cont propriu, facand fiecare proiect diferit fata de cel anterior si nesimtindu-se niciodata responsabil decat pentru propria-i persoana. Din acest punct de vedere ne asemanam."

Lars vorbeste si despre cum crede el ca va fi receptat albumul "Lulu" pe viitor: "25 de ani de acum inainte, vor fi milioane de oameni care vor pretinde ca si-au cumparat albumul cand s-a lansat, ceea ce - desigur - nu este adevarat. Cu timpul cred ca o sa fie bine - cand l-am interpretat ieri, suna al naibii de grozav."

"Imi voi aminti intotdeauna de fragilitatea lui. Intr-un fel, am simtit o legatura cu aceasta fragilitate si chiar m-am identificat cu ea. Odata ce spargeai gheata, Lou Reed era la fel de uman ca toti ceilalti. Era foarte deschis, imi spunea "Lars, Te iubesc" in mesaj cu inimioara. Era atat de frumos. Felul lui de a fi atat de nemijlocit este ceea ce-mi voi aminti despre el... si fragilitatea lui. N-am intalnit pe cineva care, orice ar fi declarat, isi spunea intotdeauna propriul adevar."
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: