Metallica a primit discul de platina pentru vanzarile albumului 'Hardwired...to Self-Destruct' in Romania

de Cristi Nedelcu

Metallica a primit discul de platina pentru vanzarile albumului 'Hardwired...to Self-Destruct' in Romania


Metallica, legendara trupa de heavy metal, a revenit in Romania dupa 9 ani, reusind sa dea curs uneia dintre cele mai mari dorinte ale fanilor din tara noastra printr-un concert incredibil, a carui amintire va starui permanent in memoria colectiva.

Inaintea concertului, Metallica a primit discul de platina pentru vanzarile in format fizic si digital ale albumului 'Hardwired...to Self-Destruct' in Romania, o distinctie speciala, oferita de Universal Music Romania.

Spectacolul a debutat cu piesa 'Hardwired', extrasa de pe albumul 'Hardwired...to Self-Destruct”, cel de-al 10-lea material lansat de trupa, pe data de 18 noiembrie 2016.

Metallica a tinut neaparat sa demonstreze ca are o legatura speciala cu Romania. Pe langa contributia trupei, in valoare de 50.000 de euro, fundatia All Within My Hands (fondata de Metallica) a donat si suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucuresti, pentru initiativa Asociatiei Daruieste Viata, #NoiFacemUnSpital.

Concertul – care a inregistrat un numar record de spectatori (peste 50.000) – a avut loc pe Arena Nationala din Bucuresti pe 14 august 2019. Evenimentul a facut parte din turneul "Worldwired Tour 2019", ce cuprinde 25 de concerte europene in tari, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elvetia, Franta, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia sau Romania.

In cadrul concertului, Metallica a fost insotita de trupele Ghost si Bokassa, care au cantat in deschidere. Concertul a devenit sold-out la doar o zi dupa punerea in vanzare a biletelor.

Infiintata in 1981 in Los Angeles, California, Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate si bine vandute trupe de thrash si heavy metal. in cei peste 35 de ani de cariera, trupa a vandut 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane au fost vandute doar in SUA. Formata in prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitara) si Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut in componenta si pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney si Cliff Burton.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook