Povestea donatiei de 250.000 de euro a trupei Metallica

de Morrison

Povestea donatiei de 250.000 de euro a trupei Metallica


Metallica a reusit sa-i cucereasca pe romani nu doar cu muzica, ci si cu un gest nobil, alaturandu-se cu 250.000 de euro donatorilor pentru construirea primului spital de oncologie pentru copii, construit de „Daruieste viata”. „O idee nebuneasca si iata ca s-a intamplat!”, spune Carmen Uscatu, presedintele Asociatiei „Daruieste viata”, pentru HotNews.ro.

„Secretul acestei donatii este ca a pornit de la o idee a celor de la Mastercard, iar Emagic (organizatorii concertului Metallica in Romania - n.red.) au vorbit cu cei de la Metallica sa sustina acest proiect, si Metallica pur si simplu a fost de acord. Ceea ce este ceva de necrezut: nu mi-as fi imaginat in viata asta”, a dezvaluit Carmen Uscatu.

Nu s-ar fi ajuns insa pana aici, spune ea, daca nu existau toti oamenii care s-au implicat in acest proiect. si nu sunt putini, ci 260.000 si 1.700 de companii care s-au alaturat unei „idei nebunesti” care pana la urma a devenit realitate.

„E exact ca ideea cu spitalul. Cand ne-am hotarat noi sa facem un spital si ne era greu sa si rostim asta, si atunci cand am rostit-o, am rostit-o cu teama ca nu o sa fim crezuti. Cred ca la fel au rostit si ei ideea asta, cu teama, catre Metallica, si iata ca Metallica s-a bagat in lucrul asta. Ideea asta absolut absolut nebuneasca s-a concretizat: sa faci o asemenea alaturare intre un brand romanesc si un brand galactic e o idee nebuneasca si iata ca s-a intamplat. Metallica sunt niste oameni care, desi sunt acolo sus, au ramas cu picioarele pe pamant si cred ca asta e important in viata fiecaruia dintre noi, sa reusim sa ramanem cu picioarele pe pamant de cate ori viata te duce sus si foarte sus. Pentru ca te poate duce, dar te poate duce si jos. E o energie fantastica in jurul acestui proiect. Eu cred ca toti cei care au donat pana acum s-au simtit foarte mandri ca o trupa de nivelul asta s-a alaturat proiectului. E foarte frumos cand asemenea oameni iti imprumuta din credibilitatea lor si se alatura proiectului tau”, a mai spus Carmen Uscatu.

Trupa Metallica, prin fundatia sa All Within My Hands, a donat 250.000 de euro, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii, proiect al Oanei Gheorghiu si Carmen Uscatu de la „Daruieste viata”.

Sursa: Hotnews.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook