Artistul legendar, Mike Godoroja, lanseaza "ANA FRUMOASA FATA"

de Cristi Nedelcu

Artistul legendar, Mike Godoroja, lanseaza


Artistul legendar, Mike Godoroja, lanseaza "ANA FRUMOASA FATA” piesa insotita si de un video art-rock inregistrat intr-un studio 100% analog.

Mike Godoroja, producator muzical a numeroase proiecte si evenimente media, cunoscut realizator de emisiuni radio si televiziune de profil blues, jazz si rock , este un artist complet care in cei 25 de ani de cariera a reusit, printr-o combinatie unica de talent si permanenta perfectionare, sa-si transmita, constant, arta catre publicul sau vesnic cautator al muzicii de inalta calitate.

Acum, muzicianul propune celor care il asculta o piesa noua, o poveste de dragoste inspirat asezata pe portativ. „ ANA FRUMOASA FATA” spune, in versuri si muzica, o poveste de dragoste aproape ireala care se naste intre tanarul Andrei si Ana, o fata venita de SUS, care a fost insufletita de dragostea tanarului sau crai. O dragoste din vis „mutata” in realitatea condusa de puterea nemarginita a dragostei adevarate.

„Nu gresesc daca spun ca „Ana Frumoasa Fata” este o alegorie inversata a poemului national Luceafarul, o piesa care a fost inregistrata intr-un studio 100% analog, cu mixer, magnetofon si aparate pe lampi ! S-a inregistrat cu instrumente reale (cum ar fi orga Hammond originala, amplificatoare Marshall, Fender si Fuchs pe lampi si transformatoare mari, pian Fender Rhodes original precum si Clavinet D6 , asa cum l-am auzit noi la Stevie Wonder. Nu s-au utilizat emulatii din computer, ci s-a folosit banda de magnetofon pe 24 de piste precum si procesare audio cu aparate vintage pe lampi, foarte costisitoare”, declara artistul.

Videoclipul piesei, care face parte din albumul „VIATA (Trilogie) Iubire. Armonie. Zbor” produs de BLUE LABEL RECORDS 2024, a fost realizat de Eugen Oprina care a folosit tehnologie „AI”.

Toate filmarile s-au facut cu Eugen Oprina unul dintre cei mai mari producatori video din tara noastra, un creator si in acelasi timp deschizator de drumuri tehnologice. El a utilizat o procedura care ofera o imagine calda, o coloristica foarte prietenoasa si in acelasi timp romantica . Aceasta productie implinita cu o productie grafica rezultata dintr-o “lucratura" cu instrumentele de artificial intelligence ofera din punct de vedere video o realizare neasteptata”, completeaza Mike Godoroja.

Compozitia piesei este semnata de Mike Godoroja, Dorian Pirvu, iar de text si productie s-a ocupat Mike Godoroja. Orchestratia a fost realizata de Dorian Pirvu, Emanuel Gheorghe “Fisa” dupa conceptia lui Mike Godoroja.

Cariera lui Mike inseamna o poveste cu foarte multe capitole.

Cariera lui Mike traverseaza o perioada de peste 25 de ani de activitate, fiind unul dintre pionierii programelor de jazz, rock si blues de la Televiziunea Romana si Radio Romania, un jurnalist cu articole culturale de importanta, autorul unor poeme incluse in volumul colectiv de 10 ori 10 pentru Romania, realizatorul a numeroase programe de radio si televiziune, producatorul muzical si artistic a unor nume legendare din Romania cum ar fi Johnny Raducanu, Marius Popp, formatia Iris pentru mai mult de 12 ani de activitate precum si soprana foarte indragita Felicia Filip.

La aceasta prodigioasa cariera se adauga aceea de artist, de muzician si promotor de muzica in cadrul proiectului Mike Godoroja and Blue Spirit, adunand in palmares peste opt albume si sute de concerte in Romania precum si o serie de participari la festivaluri internationale in Belgia, Franta, Olanda sau Ungaria.

In acesti peste 25 de ani de cariera, Mike Godoroja a participat la peste 1000 de emisiuni radio si tv, peste 1500 de concerte, 8 Festivaluri ca director artistic, peste 30 albume ca producator artistic.

De la prima lui formatie PHOEBUS, de la Festivalurile de jazz neoficiale organizate in timpul facultatii, pana la emisiunile de televiziune cu Florian Pitis si Florian Lungu, la 14 ani de albume cu formatia Iris ca producator, colaborari cu Felicia Filip, Marius Popp, Johnny Raducanu, Laura Stoica,la realizarea primului festival de Jazz in Romania dupa 1990 cu Chick Corea , la aducerea in Romania a lui Ray Charles, James Brown sau Jimmy Smith si pana azi cand implineste 26 de ani cu formatia Mike Godoroja & Blue Spirit.

Mike a obisnuit publicul ca de fiecare data sa vina in intampinare cu o prospetime si cu o dorinta de mereu nou. La fiecare festival sau turneu, echipa Blue Spirit alaturi de Mike Godoroja s-a straduit sa propuna publicului titluri de spectacole care sa-l surprinda; sa-l surprinda si sa-l faca dornic sa exploreze alaturi de Mike si echipa lui de artisti, aceste zone muzicale speciale pline de un potential creativ realmente infinit.

Ascultati piesa mai jos.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: