Biografie Mindcage EscapeMindcage Escape

Genuri muzicale:
ProgressiveMetal

Trupe similare:
Truda  Pink Floyd  Epica  Muse  30 Seconds to Mars  Roger Waters  Death

Mindcage Escape s-au format in februarie 2012 in Bucuresti. Pe parcursul primilor doi ani, formatia si-a construit sound-ul, primele piese si si-a consolidat formula. Avand in vedere preferintele si influentele muzicale individuale, muzica trupei s-a cristalizat intr-un amalgam de sonoritati old school si moderne de progressive metal. Cu toate acestea, intentia a fost intotdeauna de a nu trasa linii clare in ceea ce priveste stilul abordat, ci de a pastra intotdeauna o usa deschisa catre experiment.

Anul 2014 a marcat prima aparitie live a trupei, in cadrul celei de-a 4-a editii a Black & White Motor Fest organizat de catre Chopper Academy MC Romania, urmata de participarea la festivalul concurs Posada Rock 2014. EP-ul ‘Straitjacket’ continand primele 3 piese ale trupei a fost inregistrat si lansat oficial online in acelasi an.

In 2015, cu un nou basist la bord, trupa a sustinut primul concert in Bucuresti, pentru concursul “Ce se intampla, rockere?”, in cadrul caruia a ajuns pana in finala. Ca urmare, in aprilie, Mindcage Escape au raspuns invitatiei de a canta in deschiderea concertului de lansare al single-ului si videoclipului piesei “Dharkata”, a celor de la Days Of Confusion, prestatie filmata cu camere GoPro si disponibila pe canalul oficial de Youtube al trupei. In aceeasi luna, baietii au onorat invitatia formatiei Goodbye To Gravity de a evolua in deschiderea primului lor concert pe 2015 si, de asemenea, s-au intors in lumea motoarelor la Open Season Party-ul organizat de aceiasi Chopper Academy MC Romania. Luna mai a adus prima aparitie la un festival pe anul 2015, la Romanian Rock Meeting, un festival pe doua zile avand drept cap de afis formatia Blind Guardian.