Mircea Baniciu ofera gratuit noul sau CD

de Morrison

Mircea Baniciu ofera gratuit noul sau CD

Toti spectatorii ce vor fi prezenti la concertul Mircea Baniciu si prietenii lui pe 3 decembrie la Sala Palatului vor primi gratuit un CD - maxi single.

Materialul contine o avanpremiera a unui viitor album ce va fi prima productie realizata impreuna de Mircea Baniciu si Josef Kappl (fosti membri ai trupei Phoenix).

CD-ul va contine piesa Pe Arges in jos in trei variante: rock, folk si radio version.

Dupa despartirea de Phoenix, cei doi artisti au hotarat sa lucreze impreuna la un nou proiect explorand legenda bine-cunoscuta a Mesterului Manole. Li s-a alaturat si Victor Carcu, autorul versurilor unor hituri celebre precum Mugur de fluier ( Phoenix ) sau Esarfa in dar ( Mircea Baniciu ), care a realizat in anii '70 un scenariu ce va sta la baza versurilor acestui nou album.

"Este un proiect de ultima ora, pe care nu l-as fi vazut posibil in urma cu un an, poate nici in urma cu trei luni. Joji mi-a facut propunerea de a realiza impreuna o opera rock bazata pe legenda Mesterului Manole, am acceptat cu mare bucurie, iar piesa pe care o facem cadou tuturor spectatorilor este prima finalizata de pe acest nou album", a declarat Mircea Baniciu .

La randul sau Josef Kappl a spus ca "Aceasta piesa reprezinta piatra de temelie si totodata simbolul reunirii intr-o colaborare artistica de mare insemnatate intre trei prieteni vechi: Victor Carcu, Mircea Baniciu si Josef Kappl".

Kappl povesteste cum i-a venit ideea acestui proiect:

`Intr-o buna zi din vara acestui an, apare pe blogul meu o afisare prin care se anunta aparitia pe internet a unei carti interesante. Sa vezi si sa nu crezi, era cartea cu libretul Operei Rock `MESTERUL MANOLE`, de Victor Carcu. Binenteles ca indata ce citisem acestea, am intrat pe internet si am cumparat ultimele doua exemplare ale cartii.

Dupa ce am intrat in posesia cartii, l-am sunat pe Victor Carcu sa-l felicit pentru aparitia cartii si sa-mi exprim totodata surprinderea, socotind-o, dupa spusele unora, pe vecie pierduta. In aceasta discutie cu Victor Carcu s-a nascut ideea si dorinta de a-l trezi pe Manole si pe cei 9 mesteri ai lui din somnul de peste un sfert de veac`.

Noul album Baniciu & Kappl va fi finalizat si va iesi pe piata in cursul anului viitor.

Mircea Baniciu va concerta pe 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappal, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu.

In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.

Sursa: Comunicat de presaDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook