Biografie MISERY INDEXMISERY INDEX
In momentul actual, componenta Misery Index este formata din Jason Netherton, Sparky Voyles, Mark Kloepped si Adam Jarvis. Trupa a fost formata in anul 2001, in Maryland, zona cunoscuta pentru abundenta de trupe brutal death. Stilul muzical se incadreaza in zona death metal, insa contine elemente de hardcore punk so grindcore.
Criticii de specialitate ii compara cu Dying Fetus, mai ales datorita faptului ca ex-chitarsitul Greig si ex-tobarul Talley, au activat in trupa americana. Initial, trupa era formata din Jason Netherton (bass/voce) si Mike Harrison (chitara/voce).
Tematica este foarte asemenatoare cu ideologia anarcho-punk, versurile reprezentand un atac direct asupra lumii moderne. Principala "tinta" a formatiei este George W. Bush. Misery Index este numele unui indicator economic, ce ulterior a devenit titlul unui album al celor de la Assuck, trupa de la care americanii au preluat multe elemente.
Formatia detine si o casa de discuri, Anarchos Records, sub egida caruia a lansat cateva Ep-uri. In 2006, Misery Index a semnat cu Relapse Records, unde a lansat al doilea album intitulat Discordia.
Primul material, Retaliate, a fost lansat in 2003, de catre Nuclear Blast. Trupa are la activ si un DVD, filmat in Grecia. Misery Index a participat la festivaluri precum Wacken, Brutal Assault sau Party San. De asemenea, acestia au sustinut cateva turnee alaturi de Napalm Death, Sufocation, Behemoth, Nuraxis, Rotten Sound, Magrudergrind si Devil Inside. Ultimul material al trupei, Hang'em High este lansat in 2007 si prezinta cateva piese ce vor fi lansate pe urmatorul album semnat Misery Index.

Stil: deathgrind

Componenta:
Jason Netherton - bass/voce
Sparky Voyles - chitara
Mark Kloeppel - chitara/voce
Adam Jarvis - tobe

Discografie:
Retaliate (2003)
Discordia (2006)

MISERY INDEX
www.miseryindex.swizcorp.com/2006/index1280.htm
www.myspace.com/miseryindex