Biografie MisfitsMisfits

Genuri muzicale:
HardcoreHeavyPunk

Trupe similare:
Metallica  AC/DC  Iron Maiden  Truda  Guns N Roses  Ozzy Osbourne  Pantera

The Misfits sunt o trupa de horror punk formata in 1977, condusa de catre Glenn Danzig (Glenn Anzalone). Ulterior trupa a fost preluata de Jerry Only (Gerald Caiafa). Printre influentele formatiei, se numara heavy metal si punk. In ciuda faptului ca din 1983 Misfits au incedat sa inregistreze sau sa cante, o noua versiunea a trupei (condusa de Only) si-a inceput activitatea in 1995.
Primii ani ai trupei au fost destul de melodici. Danzig a preluat elemente din stilul doo-wop sau al tenorului Mario Lanza. Piesele erau ritmate, cu un fundal de keyboards, asigurat de Danzig. Dupa cateva schimbari de componenta, artistul a destramat trupa in 1983.
Misfits foloseau foarte mult corpse paint-ul, in timp ce Jerry Onlu a inventat stilul devilock. Trupa a contribuit foarte mult la miscarea horror punk. Atunci cand s-au reunit, componenta trupei a fost formata din Michale Graves (voce), Jerry Only (bas), Dr. Chud (tobe) si Doyle Only (chitara). Dupa lansarea lui Cuts from the Crypt (2001), Misfits au sustinut un turneu aniversar, ce s-a intins pe durata a 3 ani. Alaturi de trupa, au fost prezenti si Dez Cadena (Black Flag) si Marky Ramone (The Ramones).
La inceputul lui 2006, trupa a inceput lucrul la un nou album. Se zvoneste ca Dez Cadena si ROBO vor fi prezenti pe acest nou material. Trupa inca nu a confirmat faptul ca Dez se va ocupa de partea vocala. Pe 8 septembrie 2007, formatia a sustinut un recital in cadrul Desensitised festival. Va urma un turneu aniversar alaturi de The Briefs.

Stil: horror punk/punk rock/hardcore punk

Componenta:
Jerry Only - voce/bas
Dez Cadena - chitara
Doyle Wolfgang von Frankenstein - chitara
ROBO - tobe
Marky Ramone - tobe
Michaele Graves - voce

Discografie:

Walk Among Us (1982)
Earth A.D. (1983)
Static Age (1997)
American Psycho (1997)
Famous Monsters (1999)
Project 1950 (2003)
12 Hits From Hell (2001)
MISFITS
www.misfits.com
www.myspace.com/themisfits