Biografie MnemicMnemic
Trupa Mnemic s-a infiintat in Danemarca in 1998. Pana la ultimul lor material intitulat Passenger, care aduce numeroase elemente metalcore, muzica lor putea fi descrisa ca o combinatie intre progressive metal si metal industrial.
Mnemic au concertat alaturi de formatii precum Soilwork, Fear Factory, God Forbid, Arch Enemy, Meshuggah, Machine Head si Deftones.
Albumul de debut, intitulat Mechanical Spin Phenomena, a aparut in 2003. Dupa inregistrarile pentru acesta, basistul Mikkel Larsen paraseste trupa, fiind inlocuit de Tomas 'Obeast' Koefod.
Dupa un turneu european, in 2004 apare cel de-al doilea album, intitulat The Audio Injected Soul. Stilul este asemanator cu cel al materialului de debut, incluzand insa ceva mai multe pasaje melodice si refrene catchy.
In 2005, solistul Michael Bogballe paraseste trupa, continuand sa cante alaturi de formatia sa Smaxone. Locul sau este luat de Guillaume Bideau.
Al treilea album de studio, intitulat Passenger, il are ca producator pe Christian Olde Wolbers de la Fear Factory, si este lansat in februarie 2007. Passenger intruneste mai multe elmente de metal modern, multi fani mai vechi acuzandu-i pe Mnemic ca au inglobat aceste elemente pentru a cuceri piata de muzica metal americana.
In iulie 2007, Mnemic i-au insotit pe Metallica in turneu.

Stil: progressive metal/metalcore

Componenta:
Guillaume Bideau - voce
Mircea Gabriel Eftemie - chitara, clape
Rune Stigart - chitara
Tomas "Obeast" Koefod - bass
Brian "Brylle" Rasmussen - baterie

Discografie:
Mechanical Spin Phenomena (2003)
The Audio Injected Soul (2004)
Passenger (2007)
MNEMIC
www.mnemic.com
www.myspace.com/mnemicofficial