Biografie MonarchyMonarchy

Genuri muzicale:
ProgressiveHeavyPowerGroove metalMetal

Trupe similare:
Sepultura  Metallica  Nightwish  AC/DC  Iron Maiden  Slipknot  Truda

Monarchy este o trupa de progressive metal din Bucuresti, infiintata la inceputul anilor ’90, dar reactivata in 2009.

De atunci, a sustinut numeroase concerte si a castigat aprecierea presei de specialitate, fiind clasificata drept energy metal. Publicul a devenit un fan al concertelor live pline de energie si trupa a dezvoltat astfel un fan base puternic nu doar in Romania, ci si in tarile vecine.

Stilul unic Monarchy include influente de la heavy metal, hard rock, thrash si chiar power metal, intr-o combinatie inteligenta si proaspata, cu versuri puternice si personale, scrise de vocalistul Dragos Cretu.

In 2009 este lansat primul EP auto-finantat, Jamming , iar doi ani mai tarziu apare si Hysteria, o piesa nu doar plina de energie, dar si cu mare priza la public. In 2012, trupa isi lanseaza primul album, Feeding the Beast, un disc cu noua piese ce imbina riff-urile in forta cu sunete melodice de clape, o voce puternica, ce trece de la registrul clean la screaming cu o usurinta uimitoare.

Desi nu este per ansamblu un album conceptual, fiecare piesa are o poveste: Soul Capture si At the World’s End vorbesc despre omul prins intre viata si moarte si imposibilitatea de a alege intre cele doua, Feeding the Beast practic nu mai are nevoie de traducere, fiind povestea omului care se transforma intr-o bestie, in timp ce Tribute sau Earthquake sunt piese despre influentele pe care trupa le-a inglobat de-a lungul timpului.

Feeding the Beast este rezultatul a trei ani de munca, in care fiecare membru al trupei a adaugat o nota proprie, incluzand versurile foarte personale, sunetul clapelor si al chitarei imbinate intr-un stil progressive.

Trupa a suferit cateva schimbari de line-up de-a lungul anilor, insa Monarchy si-a gasit formula ideala si acum pregateste un nou material, cateva piese fiind deja compuse.

www.monarchyband.ro

www.facebook.com/monarchyband