Biografie MoonsorrowMoonsorrow

Genuri muzicale:
Folk metal

Trupe similare:
Bucovina  Amorphis  Eluveitie  Arkona  Ensiferum  Korpiklaani  An Theos

Moonsorrow este o trupa de folk/pagan metal, formata in Finlanda in 1995. Formatia incearca sa se distanteze pe cat posibil de stilul viking metal, tocmai de aceea si-au auto-intitulat genul muzical, drept Epic heathen metal. Versurile sunt bazate pe traditii si pozii din cultura vikingilor.
Albumul de debut, Suden Uni (inregistrat in 2000 si lansat in 2001), a fost lansat alaturi de Tama Ikuinen Tlavi un re-release din 1999. Suden Uni (A Wol'f Dream) a fost foarte apreciat de critici si fani. Dupa ce Mitja Harvilathi si Markus Euren s-au alaturat trupei, Moonsorrow au sustinut primele concerte din cariera. La finele lui 2001, au lansat Voimasta Ja Kunniasta (Of Strength and Honour). Adevaratul succes a venit odata cu albumul Kivenkantaja (Stonebearer). In 2005, trupa a lansat al 5-lea album, Verisakeet (Blood Verses).
Pe 7 martie 2006, Moonsorrow au anuntat ca au semnat un contract cu Spinefarm Records, iar noul album va fi gata la finele lui 2006. Pe 19 iunie, trupa a declarat ca viitorul material il va avea ca invitat pe Thomas aananen, fostul vocal ThyFing. Ulterior a fost anuntat faptul ca lansarea albumului Viides Luku - Havitetty, va avea loc pe 10 ianuarie, 2007.
Stil: folk metal/black metal/epic symphonic blackened/progressive pagan folk metal

Componenta:
Henri Sorvali - chitara/voce/clape
Vile Sorvali - bas/voce
Mitja Harvilahti - chitara/voce
Markus Euren - clape
Marko Tarvonene - tobe/voce


Discografie:
Suden Uni - 2001
Voimasta Ja Kunniasta - 2001
Kivenkantaja - 2003
Suden Uni - 2003
Verisakeet - 2005
Viides Luku - Havietty - 2007
MOONSORROW
www.moonsorrow.com
www.myspace.com/moonsorrowband