Interviu cu Moonsorrow

26 Noiembrie 2007 Morrison

Interviu cu Moonsorrow
Share pe Facebook
Salutari si bine ati venit in Romania!

Multumim!

Anul acesta ati lansat cel de-al cincilea album al vostru, Chapter V: Raveged, ce consta in doua piese lungi epice. Ati mers inca de la inceput pe ideea de a compune doar doua piese, sau lucrurile au evoluat de la sine astfel?

Ville Sorvali: Nu, nu ne-am propus sa compunem un album din doar doua piese. Am scris insa prima piesa, care s-a dovedit a avea o durata de 30 de minute, si pe urma am cautat o continuare pentru aceasta. Cea de-a doua piesa ni s-a parut cea mai potrivita continuare a primeia. In plus, piesele lungi sunt un mod potrivit de a spune o poveste, asa cum incercam sa facem noi prin muzica noastra.

Interviu cu Moonsorrow

Ultimul vostru album are si parti mai heavy, dar in acelasi timp este si foarte atmosferic. Cum reusiti sa pastrati acest echilibru intre agresivitate si pasaje atmosferice?

Ville Sorvali: Este ceva ce vine de la sine, cred. In toate albumele noastre intalnesti aceasta diversitate.

Mitja Harvilahti: Da, eu ma ocup in special de partile heavy, haha.

Atmosfera este foarte importanta in piesele voastre. Cum ati descrie atmosfera Moonsorrow in cateva cuvinte?

Ville Sorvali: Variaza in functie de fiecare album, de fiecare piesa. In general, exprima sentimentele nostre din momentul in care am compus-o. Nu stiu cum as descrie-o intr-un singur cuvant, intunecata probabil.

Interviu cu Moonsorrow

Ati dezvaluit de curand titlul noului vostru album, Firestorm. Ce ne poti spune despre el?

Ville Sorvali: Foarte putine, de fapt. Suntem inca in faza de inceput. Vom intra in studio prin ianuarie, februarie, iar albumul va fi lansat prin vara lui 2008. Asta daca lucrurile merg asa cum ne dorim noi, evident.

Avand in vedere ca albumul vostru precedent se incheie printr-o piesa intitulata A Land Driven Into Fire, ar trebui sa ne asteptam ca noul album sa reia tema acestuia, sa fie o continuare?

Ville Sorvali: Nu, o continuare in niciun caz. Cu fiecare album incercam sa ducem lucrurile mai departe, sa ne imbunatatim stilul si sa exploram noi teritorii. Asa ca sigur nu va fi o continuare...Veti vedea, probabil ca veti fi surprinsi...

Mitja Harvilahti: Desi este inca prea devreme sa vorbim despre directia albumului...

(...Mitja Harvilahti si Janne Perttila incep sa glumeasca in finlandeza)

Interviu cu Moonsorrow

V-ati gandit vreodata sa studiati si alte mitologii, in afara de cea finlandeza?

Ville Sorvali: Nu neaparat, mitologia finlandeza a fost inca de la inceput ceea ce ne-a diferentiat pe noi...si mai sunt lucruri de explorat in legatura cu aceasta. Dar Mitja iti poate raspunde mai bine...

Mitja Harvilahti: De fapt, studiem si alte mitologii in mod constant, doar ca nu stie el (rade). Vezi tu, in ultimul timp versurile noastre nu mai pot fi considerate ca facand referire doar la mitologia finlandeza, sunt metaforice si chiar metafizice, sunt mai generale si mai abstracte, cred ca se aplica oricaror mitologii daca ar fi sa le luam pe acestea ca punct de plecare. Ville stie mai bine, el scrie tot felul de versuri oculte.

Ville, este adevarat ca vei lua parte la un turneu tribut Dimebag?

Da, este adevarat...dar nu inteleg cum naiba stii chestia asta?? (rade). In Finlanda doar cativa prieteni de-ai mei stiu deja acest lucru.

Interviu cu Moonsorrow

Am citit in urma cu cateva zile...

Intr-adevar rapid, ce pot sa zic! Deci da, este adevarat, si pentru mine e o mare onoare ca am fost invitat in acest turneu.

Esti fan Pantera?

Da, categoric!!! Altfel nu ar fi avut niciun rost sa particip la un asemenea turneu.

Interviu cu Moonsorrow

Iti multumesc mult. Un mesaj pentru fani?

Ville Sorvali: Horns Up!

Janne Perttila: Hell Yeah!

Votati trupa la BEST OF Rock & METAL 2007.

Cristina vs Moonsorrow la conferinta de presa Moonsorrow, Rock'N Iasi, 24 noiembrie

Cronica Moonsorrow in Romania (2)
Cronica Moonsorrow in Romania (1)

Galerie Foto: Moonsorrow, Arkona, Avatar, Bucovina la RockNIasi

O editie speciala Moonsorrow gasiti aici: Special Moonsorrow

Comenteaza pe Forum

Comenteaza

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:

ĂŽnscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook