Biografie MoonspellMoonspell

Genuri muzicale:
GothicBlack

Trupe similare:
Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  Negura Bunget  HIM  Cradle of Filth

Moonspell s-au format in 1992, iar in 1995 au lansat primul album, intitulat Wolheart. La scurt timp dupa lansare, formatia a dobandit statutul de cea mai buna trupa metal din Portugalia. Primul disc ce a ajuns in topul portughez, s-a intitulat Sin/Pecado. Acestia sunt una din putinele trupe de metal ce au reusit sa ajunga pe primul loc in topul portughez. De asemenea, Moonspell a fost prima trupa metal din Portugalia, ce a reusit sa castige discul de aur.
Desi s-au infintat in 1989, sub numele de Morbid God, trupa a reusit sa lanseze primul EP, dupa 5 ani de activitate. Primul mini-cd, Under the Moonspell a fost vandut in peste 5000 de exemplare, fapt ce a permis trupei sa sustina un turneu alaturi de Cradle of Filth. Primul single al trupei s-a intitulat Opium si a fost lansat in 1996. Au urmat doua albume experimentale, Sin/Pecado si The Butterfly Effect.
Darkness and Hope a reusit sa se plaseze pe locul 79 in topurile germane, iar in 2003, o data cu lansarea lui The Antidote, formatia a reusit sa-si consolideze statutul de trupa de top. Everything Invaded a avut parte de un single precum si un videoclip. Recitalul din cadrul Rock In Rio 2004, i-a adus si mai mult in atentia mainstream.
Memorial a fost lansat in 2006. Inregistrat si produs de catre Waldemar Sorychta, acesta fost lansat sub egida SPV Steamhammer. Discul a ajuns pe primele locuri ale topurilor portugheze si germane. Pe data de 6 noiembrie 2006, Moonspell au castigat premiul Best Portuguese Act, din cadrul MTV Europe Music Award.
Influente portugheze se pot gasi in special in versuri. Desi majoritatea pieselor sunt in engleza (Treburana, Alma Mater, Ataegina, Full Moon Madness, Than the Serpents in my Arms), acestea contin pasaje lirice interpretate in limba materna. De asemenea, trupa a inregistrat si cateva coveruri precum Ozzy Osbourne - Mr. Crowley si Joy Division - Love will Tear Us Apart.

Stil: Black metal/gothic metal

Componenta:
Fernando Ribeiro - voce
Ricardo Amorim - chitara
Miguel Gaspar - tobe
Pedro Paixao - chitara/clape
Aires Pereira - bass

Discografie:
Wolfheart
Irreligious
Sin/Pecado
The Butterfly Effect
Darkness and Hope
The Antidote
Memorial
MOONSPELL
www.moonspell.com
www.myspace.com/moonspell