Biografie Morgana Lefay



Morgana Lefay

Genuri muzicale:
ThrashPower

Trupe similare:
Metallica  Sepultura  Nightwish  Slayer  Pantera  Manowar  Megadeth

Morgana Lefay (cunoscuta sub numele de Damage in perioada 1986-1989) este o trupa de heavy/thrash din Suedia. Muzica este un ansamblu de elemente Savatage, Pantera, Iron Maiden si Metallica.
In 1997, Morgana Lefay s-au despartit. Persson, Heder si Soderling au pastrat numele, insa au schimbat total stilul muzical. In 1999, un album self-titled a fost realizat, cu Thomas Persson la chitara. Acest disc nu este recunoscut de catre actuala componenta.
Intre timp Rytkonen si Eriksson s-au alaturat celor de la Fantasmagoria si au continuat activitatea muzicala sub numele de Lefay. Dupa lansarea a trei albume, cei doi s-au intors in Morgana Lefay. Albumele The Seventh Seal, Symphony of the Damned, re-symphonised si S.O.S. au fost realizate de catre trupa Lefay.
La inceputul lui mai, 2006 tobarul Robin Engstrom a parasit trupa datorita unor diferente personale. Pelle Akerlind a devenit noul tobar.
La sfarsitul lui august 2006, trupa a intrat in studio pentru a inregistra un nou album (intitulat Aberrations of the Mind). Discul a fost lansat pe 19 martie, 2007 si este primul album alaturi de Pelle.

Stil: heavy metal/thrash metal/power metal

Componenta:

Charles Rytkonen - voce
Tony Eriksson - chitara
Peter Grehn - chitara/voce
Fredrik Lundberg - bas/voce
Pelle Akerlind - tobe


Discografie:
Symphony of the Damned (1990)
Knowing Just as I (1993)
The Secret Doctrine (1993)
Sanctified (1995)
Maleficum (1996)
The Seventh Seal (1999)
Symphony of the Damned, re-symphonised (1999)
S.O.S. (2000)
Grand Materia (2005)
Aberrations of the Mind (2007
MORGANA LEFAY
www.morganalefay.se
www.myspace.com/morganalefay


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook