Biografie Motley CrueMotley Crue

Genuri muzicale:

Trupe similare:

Motley Crue este o trupa de glam metal ce a luat nastere in Los Angeles, California. Formatia este compusa din Nikki Sixx, Tommy Lee, Mick Mars si Vince Neil. Motley Crue este una din cele mai bine vandute trupe de heavy metal, cu peste 45 de milioane de albume vandute.
Trupa a fost formata de catre Nikki Sixx, impreuna cu Tommy Lee. Cei doi au apelat la Mick Mars. Acesta din urma a inventat numele formatiei. Vince Neil a fost abordat de catre Tommy Lee. Cei doi au cantat prin diverse trupe, inca din liceu. La scurt timp a aparut si primul manager, Allan Coffman. Primul material lansat, s-a intitulat Too Fast for Love. Discul a fost vandut in peste 20.000 de exemplare. A urmat un turneu in California plus un contract cu Elektra Records.
In 1983 trupa a ales un nou manager, pe nume Doc McGhee. Au urmat 3 albume ce au marcat istoria anilor 80: "Shout at the Devil (26 septembrie, 1983), Theatre of Pain (21 iunie, 1985) si Girls, Girls, Girls (15 mai, 1987). Pana in 1987, trupa a fost implicata in diverse scandaluri ce aveau in prim plan consumul de alcool, droguri, precum si un atentat cu bomba. Tot in acelasi an, Sixx a fost la un pas de moarte datorita unei supradoza cu heroina. Dupa recuperarea artistului, trupa a inregistrat un nou material intitulat Dr. Feelgood. In 1988, toti membrii trupei au intrat intr-un program de dezintoxicare.
In 1991 a fost lansat al 6-lea album, Decade of Decadence. In 1992, Neil a parasit trupa. Nici pana in acest moment nu se stie daca acesta a plecat de bunavoie sau daca a fost concediat. Neil a fost inlocuit de John Corabi. A urmat albumul Motley Crue, lansat in 1994. Acesta a reprezentat un succes comercial, clasandu-se pe locul 7 in topul Billboard.  Tot in acelasi an, trupa s-a destramat.
In 1997, trupa s-a reunit, dupa lungi discutii purtate de catre managerul fiecarui membru. A urmat un nou album, Generation Swine. Un an mai tarziu, Motley Crue a renuntat la Elektra Records. In 1999, Lee a parasit trupa datorita problemelor cu Neil. A fost inlocuit de catre Randy Castillo. Acesta a decedat in 2002. In urmatorii ani, fiecare membru a decis sa se ocupe de proiecte separate. Sixx a cantat in trupele 58 si Brides of Destruction, in timp ce Lee a format Methods of Mayhem. In 2007, trupa a sustinut un recital in cadrul Download Festival. Al 9-lea album de studio va fi lansat in 2008.

Stil: hardk rock/heavy metal/glam metal

Componenta:
Vince Neil - voce
Mick Mars - chitara
Nikki Sixx - bas/keyboards/voce
Tommy Lee - tobe/percutie/voce

Discografie:
Too Fast for Love
Shout at the Devil
Theatre of Pain
Girls, Girls, Girls
Dr. Feelgood
Motley Crue
Generation Swine
New Tatoo
MOTLEY CRUE
www.motley.com
www.myspace.com/thecrue