La multi ani, Nikki Sixx

de Anais Cesarotto

La multi ani, Nikki Sixx


Nikki Sixx implineste astazi varsta de 54 de ani. Nascut pe 11 Decembrie 1958 in California, Frank Carlton Serafino Feranna Jr. si-a inceput cariera la 17 ani dupa ce s-a mutat in Los Angeles si a experimentat multe locuri de munca pana sa intre in prima trupa din cariera, Sister a carui solist era Blackie Lawless(W.A.S.P).

In 1981 a format Motley Crue impreuna cu Tommy Lee. Mick Mars s-a alaturat celor doi dupa ce a vazut un anunt dat la ziar de catre Sixx conform caruia cautau chitarist si cateva zile mai tarziu, Vince Neil, fostul coleg de liceu al lui Tommy li se alatura si el.

Dupa ce au semnat cu Elektra Records si au lansat Shout at the Devil, Theatre of Pain si Girls, Girls, Girls, Nikki a inceput sa aiba probleme cu drogurile, devenind dependent de heroina. Din fericire a scapat repede de acestea dupa ce a fost internat la o clinica de dezintoxicare si, in 1989 au lansat cel mai de succes album al trupei, Dr. Feelgood.

2 ani mai tarziu, problemele in trupa au inceput sa apara odata cu plecarea lui Vince Neil (inlocuit de John Corabi) iar in 1999, Tommy Lee a plecat si el pentru a forma Methods of Mayhem, acesta a fost inlocuit de chitaristul lui Ozzy Osbourne, Randy Castillo. In 2006, trupa a inceput un turneu cu membrii originali.

Pe langa Motley Crue, Nikki Sixx a avut, incepand cu anul 2000 mai multe proiecte paralele: 58 (2000), trupa din care faceau parte Steve Gibb si Bucket Baker si alaturi de care a lansat un singur album, Diet for a new America.

Brides of Destruction (2002-2005): Dupa multe schimbari, trupa avea in sfarsit membrii stabiliti, acestia erau John Corabi(chitara), Adam Hamilton (clape), Kris Kohls (tobe). Acestia au lansat doua albume, Here come the Brides(2002) si Runaway Brides(2005).

Sixx:A.M(2006-2012): Sixx a spus ca acest grup a fost format pentru a crea si o varianta “auditiva” pentru The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star. Alaturi de James Michael si DJ Ashaba a lansat in August, 2007 The Heroin Diaries Soundtrack, ”Life is Beautiful” fiind pe locul 2 in Mainstream Rock Charts.

Dupa ce s-a intalnit pentru cateva luni cu Lita Ford la inceputul anilor ’80, Nikki s-a casatorit cu fostul iepuras Playboy, Brandi Brandt in 1989 si au divortat in 1996. Acestia au 3 copii impreuna, Gunner Nicholas (25 Ian. 1991), Storm Brieann (14 Apr. 1994) si Decker Nilsson (23 Mai 1995).

La doar o luna dupa divort, s-a casatorit cu un alt iepuras Playboy, Donna D’Errico cu care are o fiica, Frankie-Jean Mary(2 Ian. 2001), dupa mai multe despartiri, acestia au divortat in Iunie 2007.

A urmat mediatizata relatie de aproape 2 ani cu Kat Von D care s-a terminat in 2010. Pe 26 Noiembrie in acest an, Nikki a cerut-o de sotie pe Courtney Bingham cu care a declarat ca se simte foarte fericit.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook