Biografie Motorhead



Motorhead

Genuri muzicale:
HeavySpeed

Trupe similare:
Metallica  Truda  Iron Maiden  AC/DC  Guns N Roses  Slayer  Ozzy Osbourne

Trupa britanica Motorhead s-a infiintat in anul 1975, in Londra. Fondatorul trupei este Lemmy, pe numele sau adevarat Ian Kilmister, solistul si basistul formatiei.
Succesul rasunator al trupei a venit la inceputul anilor '80, cand, prin albume ca Overkill, Bomber, Ace of Spades si mai ales No Sleep 'til Hammersmith, si-au consolidat pozitia de trupa heavy metal. Desi de cele mai multe ori Motorhead sunt incadrati in genurile speed metal sau thrash metal, fiind considerati si printre initiatorii acestor doua genuri, frontmanul Lemmy prefera denumirea de rock'n roll pentru a-si descrie muzica.
Primul material de studio oficial apare in 1977, fiind self-titled si ajunge in scurt timp de la lansare pe pozitia a treia in UK Albums Chart. Anul 1979 aduce trei materiale noi pentru Motorhead, albumele Overkill, Bomber si On Parole.
In octombrie 1980, trupa lanseaza single-ul Ace of Spades, inaintea aparitiei albumului cu acelasi nume. Single-ul ajunge si se mentine pe primele pozitii ale topului britanic.
Motorhead intreprind numeroase turnee, marindu-si numarul de fani si popularitatea. Concerteaza in Germania, Olanda si Danemarca. In 1986 este lansat albumul Orgasmatron. Un an mai tarziu, Lemmy apare in filmul Eat the Rich.
In vara lui 1988, Motorhead iau parte la festivalul Giants of Rock din Finlanda. Concertul este inregistrat pentru a fi inclus pe un material live.
La inregistrarile pentru albumul March or Die participa trei bateristi: Phil Taylor, Tommy Aldridge si Mikkey Dee.  
Urmeaza numeroase albume, printre care Bastards, Sacrifice, Overnight Sensation, Snake Bite Love,     Everything Louder Than Everyone Else, We are Motorhead.
In aprilie 2002 apare DVD-ul The Best of Motorhead. In 2004 este lansat un nou album, Inferno, iar un an mai tarziu Motorhead primesc premiul Grammy pentru cea mai buna aparitie live din muzica metal.
Ultimul material de studio semnat Motorhead, intitulat Kiss of Death, a aparut in 2006.
In ce priveste stilul trupei, Lemmy a declarat de numeroase ori ca se simte mai apropiat de genul punk decat de metal. Nu mai putin de zece albume-tribut Motorhead au aparut de-a lungul timpului, incepand cu cel din 1999, intitulat Built for Speed: A Motorhead Tribute.

Stil: speed metal/thrash metal

Componenta:
Lemmy - voce, bass
Phil Campbell - chitara
Mikkey Dee - baterie

Discografie:
1977 - Motorhead
1979 - Overkill     
1979 - Bomber
1979 - On Parole         
1980 - Ace of Spades     
1981 - No Sleep 'til Hammersmith     
1982 - Iron Fist     
1983 - Another Perfect Day     
1984 - No Remorse
1986 - Orgasmatron
1987 - Rock 'n' Roll
1988 - No Sleep at All         
1991 - 1916     
1992 - March or Die     
1993 - Bastards         
1995 - Sacrifice         
1996 - Overnight Sensation         
1998 - Snake Bite Love         
1999 - Everything Louder Than Everyone Else         
2000 - We Are Motorhead         
2000 - The Best Of         
2002 - Hammered         
2003 - Live at Brixton Academy         
2004 - Inferno     
2005 - BBC Live & In-Session         
2006 - Kiss of Death

MOTORHEAD
www.imotorhead.com
www.myspace.com/motorhead


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook