Danemarca gazduieste o expoizite despre fosile si heavy metal

de Buvnitz

Danemarca gazduieste o expoizite despre fosile si heavy metal


Atunci cand un om de stinta descopera o fosila necunoscuta, traditia cere ca numele dat sa fie unul stiintific. Unii aleg un nume care reflecta forma animalului, in timp ce altii aleg un nume in functie de zona de provenienta. Exista insa o alta categorie de oameni de stiinta care aleg numele unor muzicieni legendari din scena rock.

O noua expozitie intitulata Heavy Metal And Punk Fossils doreste explorarea partii amuzante a istoriei naturale prin prezentarea fosilelor descoperite de profesorul Mats Eriksson, fan declarat al muzicii metal. Printre descoperirile sale se numara fosile 'botezate' dupa Lemmy Kilmister, King Diamond sau Mark Knopfler. Alti profesori vor fi prezenti cu descoperiri denumite dupa AC/DC, Bad Religion, Sex Pistols sau Ramones.

Expozitia va prezenta in amanunt povestea din spatele fiecarui obiect prezentat, starurile rock alese ca sursa de inspiratie si provenienta nuelui.

Expozitia are loc la Geomuseum Faxe din Faxe, Danemarca iar portile pentru public vor fi deschise incepand cu data de 9 iunie.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook