Concert Muse in Romania?

de Morrison

Concert Muse in Romania?
Pe site-ul oficial al trupei Muse, apare cum ca pe 6 octombrie trupa britanica va concerta la Bucuresti in Sala Agronomia. Deocamdata nici un organizator nu a revendicat concertul dar oricum, daca acesta chiar se va tine, va fi un eveniment de proportii.

Formatia Muse este alcatuita din Matthew Bellamy (chitara), Chris Wolstenholme (bass), Dominic Howard (tobe) si provin din Teignmouth, Devon.

Este greu de spus exact genul de muzica abordat de Muse, se poate insa afirma ca sunetul lor este nou, proaspat si de neegalat ceeea ce il face cu siguranta unic. Unul dintre factorii principali care fac posibil acest lucru este talentatul Matt Bellamy, posesorul unei voci inconfundabile.

Pvestea Muse incepecand Matt, Dom si Chris au format Rocket Baby Dolls si au intrat intr-o competitie `battle of the bands`. Castigand concursul, au arata o oarecare furie fata de tot aranjamentul, distrugand totul de pe scena.

Au realizat mai tarziu ca pot folosi aceasta furie in avantajul lor, asa ca in locul unei formatii violente si cu un temeperament respingator, Rocket Baby Dolls a fost redenumita Muse, ca o formatie plina de pace si liniste, dar pastrand acel sentiment de ura si durere.

Muse au aparut pe piata cu primul lor EP, auto-intitulat in 1998, continand melodii ca `Uno`, `Cave`, `Overdue`, care foarte curand aveau sa devina cunoscute. In 1999, Muse au lansat primul album, intitulat `Showbiz`. Urmatorul lor disc se va dovedi insa mai popular.

`Showbiz` era totusi un album complet, intrunind mai multe genuri, acorduri heavy combinate cu parti melodioase. Setul continanea piesele cunoscute de pe EP, plus alte melodii.

In anul 2000 formatia a lansat `Origin of Symmetry` si nu este foarte greu sa il consideram cel mai bun album din partea celor de la Muse, transformandu-i intr-un adevarat fenomen britanic. Un sunet proaspat, melodii complexe cu versuri marete, albumul continea imnul `Plug In Baby`, care a intrat repede in topul 20 al single-urilor din Marea Britanie.

Felul in care Muse amestecau segmente mai usoare dintr-o piesa cu acorduri mai dure a transformat instant melodii ca `Bliss`, `Hyper Music` si `New Born` in hituri clasice.

Dupa un turneu european incheiat cu succes, un raft de glorie cu premii ca `Cea mai buna performanta live` din partea revistei Kerrang, Muse au lansat in 2003 albumul `Absolution`. Acesta transmitea un feeling mai melancolic, prin melodii ca `Sing for Absolution`, `Butterflies and Hurricanes`, `Alling Away With You`, sau `Thoughts of a Dying Atheist`.

Anul acesta trupa a lansat cel de-al cincilea album de studio, intitulat `Black Holes & Revelations`, cu care Muse se indreapta spre o alta sursa de inspiratie, care ii face pe ascultatori sa creada mai mult in ei.

Noul material implica mai multe sunete de sitetizatoare ceea ce ii ofera un feeling al anilor '80, de asemenewa un sentiment ca ascultatorul a mai trecut o data prin aceasta experienta. Primul single de pe `Black Holes & Revelations`, `Supermassive Black Hole` a ajuns pe locul 4 in topul din Marea Britanie.

Recent, formatia a primit premiul pt `Cea mai buna formatie Alternative` la Premiile MTV.

In concluzie, Muse au realizat ceva ce devine din ce in ce mai rar in zilele noastre, avand un stil unic in muzica si devenind deja o formatie influenta pentru noile talente. Au crezut mereu in muzica si in capacitatatile lor si s-au dezvoltat intr-o formula perfecta si potrivita pentru zona modern age alternative.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook