Cronica Muse - coada la muzica

de Morrison

Cronica Muse - coada la muzica

Scriam sambata ce mi-as fi dorit de la un concert rock, dupa experienta aniversara IRIS. La o zi dupa concertul veteranilor romani am primit exact ce-am dorit - concertul Muse.

Britanicii au venit pentru prima oara in Romania, si-au facut un show impecabil. Au cantat exact asa cum o fac de obicei, indiferent de locul in care performeaza.

Muse la Bucuresti


Profesionisti desavarsiti, Muse au inceput coplesitor. La ora 21 au urcat pe scena, si-au plecat o ora si jumatate mai tarziu. Knights of Cydonia m-a prins de la primele acorduri. S-a mai cantat Starlight, Supermassive Black Hole, Feeling Good, Invincible si Sing for Absolution.

Rar mi-a fost dat sa vad un spectacol atat de bine inchegat, cu o trupa atat de grozava. Inclin sa cred ca am asistat la cel mai bun concert pe 2007.

Live Muse sunt irezistibili, si nimic din "program" nu e lasat la voia intamplarii. Spectacolul e dens si nu prea apuci sa te dezmeticesti pana la final.


Muse la Bucuresti

Chitaristul e foarte bun si, culmea, canta incredibil si la pian! Dupa concert mi-am spus ca termenul de "guitar hero", daca mai exista, I se aplica foarte bine lui Matthew Bellamy. A terminat show-ul cantand intins pe scena, iar daca distrugea instrumentul m-as fi gandit la un Jimi Hendrix.

Muse au fost numiti "Cea mai tare trupa live din Europa". Au confirmat eticheta si in concertul de pe stadionul national de rugby "Arcul de triumf."

Mai mult decat atat am avut ocazia sa vedem nu doar un show excelent, ci si un grup din rock-ul actual. Muse sunt rock'n'roll-ul de azi. Grozavi. Mi-au placut atat de tare, incat trec si peste imensa coada de la intrare (nu stiu cum a sunat Brett Anderson :( ) si peste cea de la bere.


Muse la Bucuresti

Poate mai multa interactiune cu publicul ar fi miscat mai bine masele. Pentru mine, fraza de la final "Ne vom intoarce. Va iubim" a fost suficienta.

Iar faptul ca in Romania a fost coada la Muse e, intr-un fel, revoltator, altfel laudabil. Ne plac (si) chestiile bune.

Tiberiu Crisan, Bestmusic.ro

Asculta 5 piese LIVE cu Muse de la Bucuresti aici.

Comenteaza pe FORUM

Galerie Foto : MUSE la Bucuresti
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook