Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO

de Morrison

Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO

Unul dintre cele mai bune show-uri open-air din acest an s-a consumat sambata seara, intr-o locatie neconventionala: stadionul de rugby situat in fata bisericii Casin. Autorii acestui regal muzical au fost componentii trupei Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO: Matthew Bellamy, Chris Wholstenholme si Dominic Howard. Pentru mai bine de 90 de minute, cei 5-6.000 de spectatori au trait o adevarata calatorie initiatica in lumea magica a sunetelor.

Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEOCozi imense la intrare
Ajuns la locatie, in jurul orei 20.00, am fost surprins sa vad cozi uriase in fata intrarii in stadion. Imediat, am incercat sa intreb pe cineva ce a generat acest haos.

Raspunsul m-a socat si mai tare: "publicul a inceput sa intre la 19.00". Astfel, m-am asezat cuminte la coada o coada pe doua randuri care se intindea din fata bisericii Casin si pana la Arcul de Triumf - si am asteptat.

De cand m-am asezat la coada si pana cand am ajuns in stadion, "m-am plimbat" cam 40 de minute". Sincer, pentru cei care nu erau din Bucuresti si, de ce nu, din Romania, pentru ca am vazut multi straini, organizatorii ar fi putut trimite afara niste ghizi, care sa le explice "strainilor" istoria zonei.

Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti

Macar asa, aceasta "calatorie de seara" ar fi fost mai placuta pentru unii. Pentru mine nu a fost, pentru ca am ratat tot recitalul lui Brett Anderson de la Suede.

L-am ascultat cuminte de la coada, insa nu l-am vazut, deci nu ma pot pronunta asupra show-ului. Odata ajuns in incinta, am vazut un stadion plin si eternele cozi la bere sau sucuri. Nu foarte mari, insa tot cozi se pot numi.

Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEOHello Bucharest!
Concertul Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO a inceput in jurul orei 21.00. Electric, in forta, cu multe proiectii care anuntau un show de exceptie. Sunet excelent, un public dornic de muzica, aplauze, maini ridicate, emotie!

Pe scena, Matthew Bellamy ne-a dovedit ca este un artist in adevaratul sens al cuvantului. Timp de 100 de minute, el a cantat la voce, chitara si pian.

Vai cum a sunat pianul Kawai de pe scena! Incredibil, Dumnezeiesc as spune, tinand cont de faptul ca la un moment dat, imaginea era S.F.: deasupra scenei se puteau vedea cupolele bisericii Casin si un cer rosu, apocaliptic parca.

Incredibil! Chiar sunt curios daca vreunul dintre fotografii acreditati la eveniment a surprins imaginea asta!

"Ne vedem data viitoare"
Una peste alta, am asistat la unul dintre cele mai bune show-uri, la o avalansa de hituri desi vorbim despre o trupa pe care nu o auzi prea des la radio si un bis destul de consistent.

Pe scena, am retinut piesele: "Hysteria", "Feeling Good", "Maps of the Problematique", "Supermassive Black Hole", "New Born", "Sing for Absolution" si "Starlight", piesa care de altfel a smuls cele mai multe aplauze.

Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti

Fara a avea o comunicare generoasa cu publicul, cei de la Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO au reusit sa ne ofere o seara de exceptie. La final, Matthew a spus: "Multumim Bucuresti, sunteti frumosi. Vom reveni! Ne vedem data viitoare!"

Cuvintele sunt de prisos pentru ca nu pot reda exact ce s-a intamplat pe scena. Cert este ca anul 2007 a fost dominat categoric de show-urile britanice: Rolling Stones, George Michael si Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO aratand ca aceasta zona artistica inseamna un nesecat izvor de talente.

Andrei Vulpescu, Vedeta.ro

Asculta 5 piese LIVE cu Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO de la Bucuresti aici.

Comenteaza pe FORUM

Puteti vedea aproape 20 de poze profesionale de la concertul MUSE din data de 6 octombrie 2007 in galeria foto de aici : Galerie Foto MUSE in Romania (06.10.07)Cronica Cronica Muse la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti + VIDEO la Bucuresti
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook