Biografie My Dying BrideMy Dying Bride

Genuri muzicale:
DeathDoomGothic

Trupe similare:
Sepultura  Nightwish  Evanescence  Tarja Turunen  Epica  In Flames  HIM

Provenind din Anglia, mai exact din Bradford, Yorkshire, formatia My Dying Bride face parte din grupul celor trei mari nume care au dezvoltat si au dat o forma scenei Doom metal, alaturi de Paradise Lost si Anathema. Inspirandu-se din literatura epica si din mitologie, vocalul si compozitorul Aaron Stainthorpe a sfidat limitarile

versurilor

death metalului traditional, pentru a evoca un stil mai clasic si mai tragic pe debutul trupei "As The Flower Withers", si primele doua EP-uri "The Thrash of Naked Limbs" si "Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium"

My Dying Bride au radacinile in trupa Abisos, care a scos un demo de trei piese, intitulat "Noxious Emanation" in 1990. Membrii erau: vocalul Aaron Stainthorpe, chitaristii Andrew Craighan si Calvin Robertshaw, plus tobosarul Rick Miah. Reformati in iunie ca My Dying Bride au fost ajutati la inceput de o casa de discuri din Franta.
Primele lor materiale inregistrate au fost demo-urile "Towards The Sinister" si "God Is Alone".In 1991 trupa a incheiat un contract cu casa de discuri britanica Peaceville, care era cunoscuta pentru contracte cu mai multe trupe din acelasi gen. In continuare, My Dying Bride aveau sa devina una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din lume, lansand pana acum noua materiale de studio.
Ultimul album al formatiei a fost lansat in 2006 si se numeste "A Line Of Deathless Kings". In februarie 2007 trupa i-a pierdut pe basistul Adrian Jackson si pe tobosarul John Bennet. Inlocuitorii au fost Lena Abe la bass, iar la tobe Dan Mullins de la Thine, Bal Sagoth si Sermon of Hypocrisy. Publicul roman ii va putea vedea pe cei de la My Dying Bride pe 16 iunie in cadrul festivalului Artmania 2007
Stil: Death/Doom metal
Componenta:
Aaron Stainthorpe - voce
Hamish Glencross - chitara
Andrew Craighan - chitara
Sarah Stanton - clape
Lena Abe - bass
Dan Mullins - tobe
Discografie:
Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium [EP] (1991)      
As The Flower Withers (1992)     
The Thrash Of Naked Limbs [EP] (1993)     
Turn Loose The Swans (1993)
I Am The Bloody Earth [EP] (1994)     
The Angel And The Dark River (1995)     
Like Gods Of The Sun (1996)     
34.788%... Complete (1998)     
The Light At The End Of The World (1999)     
The Dreadful Hours 2001     
The Voice Of The Wretched [Live] (2002)     
For Darkest Eyes [DVD] (2002)
Songs Of Darkness, Words Of Light (2004)     
Sinamorata [DVD] (2005)          
Deeper Down [EP] (2006)     
A Line Of Deathless Kings (2006)
MY DYING BRIDE
www.mydyingbride.org
www.myspace.com/mdbride