Biografie Napalm DeathNapalm Death

Genuri muzicale:
DeathGrindcore

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Napalm Death sunt recunoscuti drept fondatorii genului Grindcore, o fuziune intre thrash metal si hardcore punk. Trupa a inceput activitatea muzicala in decembrie 198, in orasul Meriden, Anglia. Membrii fondatori sunt Nic Bullen si Miles Ratledge ( amandoi avand 14 ani). Trupa a fost inspirata de catre Crass, Flux of Pink Indians sau Rudimentary Peni. In 1982 au inregistrat o caseta demo, ce a fost lansata de Crass Records, in 1984.
 Dupa o pauza indelungata, trupa a revenit in 1986 pentru o serie de concerte locale. A urmat demo-ul From Enslavement to Obliteration. In 1987 a fost lansat Scum, disc ce contine piese precum Dragnet, Control si You Suffer. O data cu venirea lui Mark "Barney" Greenway, trupa a efectuat un turneu alaturi de Carcass, Bolt Thrower si Morbid Angel.
In Florida, Napalm Death a inregistrat urmatorul album intitulat Harmony Corruption. Au urmat inca o serie deschimbari de componenta, iar in final a fost lansat Utopia Banished. A urmat un turneu alaturi de Dismember, Obituary, Cahedral, Carcass si Brutal Truth. Imediat dupa sfarsitul turului, a fost lansat Fear, Emptiness, Despair. Urmatoarele albume au reprezentat un experiment din ce in ce mai intens. Rezultatul albumelor precedente, s-a intitulat Enemy of the Music Buisness.
In aprilie 2005 a fost lansat The Code Is Red...Long Live the Code. Albumul a continuat seria de experimente brutale, cu acelasi sunet specific Napalm Death. In 2006 a urmat Smear Campaign, disc ce a avut parte de un succes enorm in Europa. Pe 27 august, 2006, Jesse Pintado a decedat. Acesta suferea de ciroza.

Stil: grindcore/death metal/deathgrind

Componenta:
Mark "Barney" Greenway - vocals
Shane Embury - bas/voce
Mitch Harris - chitara/voce
Danny Herrera - tobe
Jesse Pintado - chitara (decedat)

Discografie:
Scum
From Enslavement to Obliteration
Harmony Corruption
Utopia Banished
Fear, Emptiness, Despair
Diatribes
Inside the Torn Apart
Words from the Exit Wound
Enemy of the Music Buisness
Order of the Leech
Leaders Not Followers: Part 2
The Code Is Red..Long Live the Code
Smear Campaign

NAPALM DEATH
www.napalmdeath.org
www.myspace.com/napalmdeath