Cronica Napalm Death - Smear Campaign

de Morrison

Cronica Napalm Death - Smear Campaign

Daca macar o data ai mai ascultat Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign, stii, in mare, la ce sa te astepti de la acest album. Lirica puternic influentata de scena punk, la care se adauga instrumentatia, cu baze in hardcore/punk, thrash si death metal. Smear Campaign a fost aclamat ca fiind, muzical, albumul reintoarcerii la combinatia de hardcore/punk cu thrash metal, ulterior denumita de acesti englezi, 'grindcore', iar, liric, un album conceptual despre "perceptia bisericii catolice de catre un ateu".

Intr-adevar, albumul trateaza, in fiecare piesa, cate un aspect general al religiei, aceasta fiind privita "din afara", de catre un ateu cu vederi de stanga. Un lucru nou pentru Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign, pana acum obisnuindu'ne cu versurile socio-politice.

Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign
Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign


Muzical, este un album cu ceva noutati remarcabile pentru baietii din Birmingham. Avem cateva secvente simfonice, insotite, de obicei, de coruri, folosite ironic la adresa Bisericii si, marea surpriza, o voce feminina, Anneke de la The Gathering aparand pe piesa "In Deference" ca backing-vocals. Astfel, avem o diversitate mare, unul dintre punctele forte ale acestui album (si destul de rar intalnita pe alte materiale semnate Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign).

Sa crezi ca Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign se va prezenta in 2006 cum a facut'o in 1987 este, cel putin, naiv. Da, exista multe influente de grindcore in stilul din acest moment.

Nu, nu se pune problema de un procent de 100% in acest stil. Nici nu ar fi trebuit, albumul asta ne da tot ce putem dori de la Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign. Lipsa totala a solo'urilor este compensata de riff'uri memorabile, scrise bine (cum naiba reusesc sa indese atatea riff'uri in piese de 2-3 minute ?!?) si cantate in tempo foarte rapid, ce ajuta in formarea unor structuri surprinzator de "catchy" si aproape "ear-friendly".

Astfel, avem de la piese directe si brutale, ca "Sink Fast, Let Go", pana la piese cu sound "punk'ish", ca "Rabid Wolves (For Christ)".

Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign
Cronica Cronica Napalm Death - Smear Campaign - Smear Campaign


Alaturi de variatie, o alta calitate importanta a acestui material este productia exemplara. Instrumentele sunt mixate la acelasi nivel, neinsistandu'se pe nimic in particular, astfel obtinandu'se un sunet curat, cu fiecare instrument integrat perfect. Aranjamentele vocale sunt si ele impresionante (v. In Deference sau outro'ul).

Piese favorite? Intregul album atinge o expresivitate cel putin remarcabila pentru genul cantat, alegerea "celor mai bune" compozitii facandu'se strict pe baze subiective. Astfel, propun "When All Is Said And Done", "Persona Non-Grata", "Sink Fast, Let Go" si "Warped Beyond Logic".

NAPALM DEATH
www.napalmdeath.org

Ozzy
Nota: 10/10

Tracklist:

1. Weltschmerz
2. Sink Fast, Let Go
3. Fatalist
4. Puritanical Punishment Beating
5. When All Is Said and Done
6. Freedom Is the Wage of Sin
7. In Deference
8. Short-Lived
9. Identity Crisis
10. Shattered Existence
11. Eyes Right Out
12. Call That an Option? [Bonus Track]
13. Warped Beyond Logic
14. Rabid Wolves (For Christ)
15. Deaf and Dumbstruck (Intelligent Design)
16. Persona Non Grata
17. Smear Campaign
18. Atheist Runt [Bonus Track]Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook